Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Megjelentek a Muzsikál az erdő 2021-es alkotói pályázatok
Megjelentek a Muzsikál az erdő 2021-es alkotói pályázatok Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. április 06.
Idén is meghirdette alkotó pályázatait a Muzsikál az Erdő Alapítvány. A szervezet így hívja fel a figyelmet az erdő és a zene, a művészet és a természet erejére, a fenntarthatóság fontosságára. Három kategória van: a fotópályázatra, az irodalmi pályázatra és a gyermekrajzpályázatra is jelentkezhetnek az érdeklődők.

 

 

A hatodik alkalommal kiírt gyermekrajzpályázat keretében az óvodások, valamint az alsó- és felső tagozatosok az erdővel kapcsolatos élményeiket, tapasztalataikat, közösségi élményeiket, a természet szépségét ábrázolhatják szabadon választott technikával. Az A/4-es méretű rajzokat postai úton kell beküldeni április 30-ig a Muzsikál az Erdő Alapítvány (3200 Gyöngyös, Gólya utca 28.) címre.

 A nyolcadik alkalommal meghirdetett fotópályázatra várják minden magyarországi és határon túl élő magyar amatőr vagy profi fotós munkáit, melyek igényes szemlélettel, művészi színvonalon készültek az erdőről, a természetről. Nem kizárólagosan természetfotó pályázatot hirdettek, de fontos cél, hogy makrófotókkal bemutassák az élővilágot, az apró részleteket, az ember és természet kapcsolatát. Négy kategóriában – általános, ifjúsági, mobilos és esemény – várják az alkotásokat május 14-ig.

Az irodalmi pályázatra várják minden alkotó pályázatát, akinek a műveit az erdő, a természet, a táj élménye, a természeti környezet és az ember viszonya inspirálta. Táj- és természetverseket, erdei meditációkat, prózákat, drámákat, meséket lehet készíteni, amelyek összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével. Ez a pályázat még 2014-ben indult el Jókai Anna Kossuth-nagydíjas író javaslatára. Felnőtteknél a terjedelmi korlát lírai mű esetén 2 oldal, epika esetén 10, dráma esetén 50 oldal 12-es betűmérettel, másfeles sorközzel. A 18 év alattiak meséket küldhetnek be legfeljebb 3 oldal erejéig. Az alkotásokat e-mailben, csatolt Word dokumentum formájában kérik beküldeni május 14-ig a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges címre.

Az ünnepélyes eredményhirdetéseket a vírushelyzet enyhülése után a Muzsikál az erdő rendezvényhelyszínein szeretnék megtartani. A pontos helyszínről és időpontról a kezdeményezés honlapján és közösségi oldalán adnak tájékoztatást. További részletek olvashatóak oldalukon: http://www.muzsikalazerdo.hu/2018/index.php

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >