Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Wekerle Sándor és a dualizmus kora
Wekerle Sándor és a dualizmus kora Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 14.
A Wekerle Sándor Alapítvány a Képző- és Iparművészeti Szabadiskolával együttműködve " Wekerle Sándor és a dualizmus kora" címmel grafikai pályázatot hirdetett meg a centenáriumi évfordulóra. A pályázaton az első három helyezett pénzdíjban és díszoklevélben részesül, a legjobb munkákból augusztusban kiállítást rendeznek a móri Lamberg-kastélyban.

 

 

A Wekerle Centenáriumi Év keretében a Wekerle Sándor Alapítvány a Képző- és Iparművészeti Szabadiskola Alapítvánnyal együttműködve grafikai pályázatot hirdetett meg amatőr alkotók és hivatásos művészek számára Wekerle Sándor és a dualizmus kora témakörben. A pályázat kiemelt célja az egykori háromszoros miniszterelnök, Wekerle Sándor történelmi emlékezetének megőrzése, saját kora és a jelenkori párhuzamok, személyes üzenetek, gondolatok, élmények bemutatása művészi formában. A pályamunkák elbírálására neves művészeket kért fel az alapítvány. A zsűri elnöke Nagy Benedek szobrászművész, tagjai Báger Gusztáv József Attila-díjas költő, Ecsedi Mária grafikus-, festő- és textilművész, Mosberger Róbert grafikus- és fotóművész, valamint Varga Gábor Farkas grafikusművész.

Pályázni a művek digitális formátumú változatának beküldésével lehet május 31-ig. Az első három helyezett pénzdíjban és díszoklevélben részesül. A legjobb pályamunkákból az alapítvány kiállítást rendez, amelynek ünnepélyes megnyitójára a Wekerle Centenáriumi Év keretében 2021. augusztus 26-án kerül sor a móri Lamberg-kastélyban.

A részletes kiírás az alapítvány honlapján https://wekerlealapitvany.hu/grafikai-palyazat-wekerle-sandor-es-a-dualizmus-kora  elérhető.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >