Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A Vadex is csatlakozott a Tavaszi Nagytakarítás kampányhoz
A Vadex is csatlakozott a Tavaszi Nagytakarítás kampányhoz Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 09.
A Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. is csatlakozott a Tavaszi Nagytakarítás kampányhoz, amelynek célja, hogy minél többen ragadjanak kesztyűt, illetve szemeteszsákot, és túrájuk során annyi szemetet juttassanak vissza a civilizációba, amennyit csak tudnak. A közösségi oldalon eddig megjelent képes beszámolók szerint már sokan tettek azért, hogy megtisztítsák az erdőket.

 

 

Az ébredő természetről hazánk szebbnél szebb tájairól, valamint az erdőben eldobott, de a turisták által zsákokban összegyűjtött szemétről osztanak meg fotókat a Tavaszi Nagytakarítás kampányhoz csatlakozott önkéntesek. A koronavírus miatti korlátozások pozitív hatása, hogy nagyban megnövekedett a kirándulók, túrázók száma az országban. Ezen pozitív hatás mellett sajnos nőtt a környezet terhelése is, így az Aktív Magyarország és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ tavaszi kampánya a természetbe szólít mindenkit, hogy a mozgás mellett tegyünk együtt környezetünkért.

A kirándulók jó esetben nem szemetelnek, viszont a túra során felgyülemlő szemetüket a helyszínen kihelyezett kukákban hagyják, amelyeket az üzemeltetők nem tudnak mindig időben üríteni, hiszen nem heti szemétszállításra vannak berendezkedve. Sajnos az erdőkben, a kirándulóhelyeken ettől függetlenül is felgyülemlik a szemét. A kampány célja, hogy minél többen ragadjanak kesztyűt, illetve szemeteszsákot, és túrájuk során annyi szemetet juttassanak vissza a civilizációba, amennyit csak tudnak. Az akcióról készült képeket #aktívmagyarország és #tavaszinagytakarítás hashtagekkel megjelölve a Facebookon vagy Instagramon mindenki megmutathatja a nagyvilágnak, hogy mennyivel tette élhetőbbé a bolygót.

A kezdeményezéshez számos nemzeti park, erődgazdálkodás, önkormányzat és természetvédő egyesület mellett csatlakozott a Vadex Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. is.

A kampány weboldalán további hasznos tanácsokat talál, amely a www.tavaszinagytakaritas.hu  címen érhető el.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >