Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tudnivalók az általános iskolai beiratkozásról Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 12.
Elindult az online általános iskolai beiratkozás. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben – a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon – személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án. A koronavírus miatt kialakult járványhelyzetben az eljárások során idén is arra törekszenek, hogy a beiratkozás minél előbb és minél kevesebb személyes kontaktussal valósulhasson meg.

 

 

A kihirdetett veszélyhelyzetre tekintettel a 2021/2022. tanítási évre történő általános iskolai beiratkozás során nemcsak személyes, hanem online úton is lehetőség van beíratni a tanköteles korba lépő gyermeket. Az általános iskola első évfolyamára történő jelentkezés elektronikus, online formájára 2021. április 10-től nyílt meg az informatikai lehetőség a szülők részére a KRÉTA rendszer felületén keresztül: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap. Az e-Ügyintézés „Beiratkozás Általános Iskolába (BÁI)” felület 2021. április 16-án éjfélig áll nyitva.

Akár körzetes, akár nem körzetes iskolába kívánja beíratni a szülő a gyermekét, mindenképpen jelentkeznie kell az általános iskolánál, amely jelentkezés a fent jelzett online módon vagy személyesen történhet meg. Az online beiratkozás esetén a beiratkozáshoz szükséges eredeti dokumentumok bemutatására a 2021/2022. tanév első napjáig (2021. szeptember 1.) kerülhet sor. A beiratkozás adatainak felvétele indokolt esetben – a beiratkozást lefolytató iskola által szabályozott módon – személyesen is megtörténhet 2021. április 15-én és 16-án, a járványügyi veszélyhelyzet miatt megkövetelt egészségügyi szabályok szigorú betartása mellett.

A gyermekek felvételéről – akár online, akár személyesen történt a jelentkezés az iskolába, a körzettel nem rendelkező általános iskolai osztályok tekintetében, továbbá a körzettel rendelkező iskolákba jelentkező, nem körzetes gyermekek esetében egyaránt – legkésőbb 2021. április 23-ig döntenek, és ezután küldik el a tájékoztatást a szülőknek.

A város általános iskolái honlapjukon adnak részletes tájékoztatást a beiratkozás rendjéről, valamint a Székesfehérvári Tankerületi Központ is rendelkezésre áll a körzetes iskolákkal kapcsolatos információk, az online vagy személyes beiratkozás rendjével kapcsolatos kérdések esetén.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >