Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Rekortán borítású futópálya épül Maroshegyen Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 12.
Újabb rekortán borítású futópálya épül városunkban. Az Országos Futópálya-építési Program keretében idén elnyert támogatással és saját forrás felhasználásával Maroshegyen, az Aradi és a Nagyszebeni utcák közötti szabad területen valósul meg a fejlesztés. Fontos beruházás ez az egyre bővülő lakosságszámú városrészben, amely köré a hosszú távú tervek szerint szabadidőparkot is létesítenek majd – mondta el a futópálya tervezett területénél tartott bejáráson Brájer Éva önkormányzati képviselő és dr. Cser-Palkovics András polgármester.

 

 

A korábbi évekhez hasonlóan 2021-ben is kiírta az Országos Futópálya-építési Programot az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége bevonásával. A program célja 800 és 1000 méter közötti hosszúságú, 120 centiméter széles, rekortán borítású futópályák kialakítása minél több városban.

Székesfehérvár egyszer már sikerrel indult az országos pályázaton, a Halesz ligetben tavaly készült el az 1000 méter hosszúságú rekortán borítású pálya. Egy újabb ehhez hasonló pálya létesítésére nyújtott be pályázatot február végén Székesfehérvár Önkormányzata. A fejlesztés megvalósításánál Maroshegyre esett a választás, hiszen ebben a városrészben a labdarúgást kiszolgáló Mezővári József Sportpályán túl még nincs a szabadidősport számára kialakított terület. A városrészben sok család él és jelenleg is épülnek családi házak, társasházak.

A város polgármestere kiemelte, a tervezett rekortán borítású futópálya megépítésének becsült költsége közel 60 millió forint, amelynek 50%-a állami forrás az elnyert pályázat révén, 50 %-át pedig az önkormányzat saját forrásból biztosítja. Dr. Cser-Palkovics András kiemelte, a szakemberek a nyomvonal tervezésekor külön figyeltek arra is, hogy egyetlen fát sem érintve, természetkárosítás nélkül készüljön el a futópálya, a tervek szerint az év végére.

A Polgármesteri Hivatal Beruházási Irodájának kollégái a városrész önkormányzati képviselőjével egyeztetve – a rendelkezésre álló önkormányzati tulajdonú területek közül – az Aradi, a Tordai és a Nagyszebeni utcák által körülhatárolt területet választották ki. Brájer Éva a mai bejáráson elmondta, hogy a Maroshegyen élők közül nagyon sokan sportolnak a nap szinte minden órájában, így szívesen fogadták a terveket. Egy olyan koncepciót próbálnak kialakítani, hogy a futópálya minél zöldebb környezetben épüljön meg. Az Önkormányzat hosszú távú célja pedig a Maroshegyi Sport- és Szabadidőpark létrehozása, a városrész lakóinak sportolásra, kikapcsolódásra alkalmas közösségi tér kialakítása.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >