Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Helyőrségi támogatás, laktanyavédelem és kórházi szolgálat Nyomtatás E-mail
Írta: Gyimóthy Levente ha.   
2021. április 15.
Bázis- és laktanyaüzemeltetés, raktározás, anyagellátás, vagy lakásügy – mindez egyszerre, egy időben, helyőrségi szinten. Csak néhány ,,falat” abból a sokrétű, szerteágazó tevékenységből, amelyet az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred helyőrségtámogató parancsnoksága végez nap, mint nap.

 

 

Ahogy nevük is mutatja, szolgálatukat a támogatási feladatkörök határozzák meg. „Az alegység munkája - 2007-es létrehozása óta - az évek során számottevő logisztikai elemekkel bővült. A már korábban említettek mellett jelentősek a szállóügyi, vagy a rendezvények lebonyolításához kapcsolódó feladatok is, például a ki- és belépéseket koordináló objektum kommendáns tevékenység, vagy egy-egy esemény, rendezvénykorszerű, professzionális hangosítása, de ugyancsak hangsúlyosak a zenekari fellépések is.” - foglalja össze a tevékenységi kör lényegi elemeit Wenzdorfer Zoltán alezredes, az alegység parancsnoka. Különösen büszkék az állományukat erősítő, nagy népszerűségnek örvendő Székesfehérvár Helyőrségi Zenekarra is.

Mindennapjaik markáns pillérét alkotja a székesfehérvári laktanya védelme, a Magyar Honvédség Parancsnoksága parancsnoksági övezetének biztonságos őrzése. Mindezen feladatok támogatásához nagy segítséget jelent a 21. század kihívásainak megfelelő, a honvédeket kiszolgáló konyha is, ahol 2019 óta magas színvonalú konyhai ezközök segítik az ott dolgozókat a minőségi ételek elkészítésében. A számos technikai újítás lehetővé teszi, hogy a katonák mindennapi ebédje akár a legmodernebb vákuumos technológiával, vagy alacsony hőmérsékletű főzéssel készüljön, és nem ritka, hogy krémeket, fagylaltokat és különleges textúrákat állítanak elő a szakácsok.

A járványhelyzet hozta tevékenységük kórházi és járőr feladatokban teljesedik ki. Mindez az elvezényelt állománynak jelent igazi kihívást, de büszkén tesznek eleget ezeknek a feladatoknak, hasonlóan a jelenleg, a helyőrségben szolgálatot teljesítő katonákhoz, akikre most többletfeladatok hárulnak, osztja meg tapasztalatait Wenzdorfer alezredes. Az alegység feladatai ezzel nem értek véget. Az MHP számára támogatást nyújtanak a Székesfehérvár helyőrségbe történő költözéshez, segítik a Közép-európai Többnemzeti Hadosztály Parancsnokság konténerkomplexumának kivitelezési munkálatait és a Bregyó-közi honvédségi objektum felújítását, de az Erzsébet úti nőtlen szálló villamossági, homlokzati és tetőszigetelése is az alegység közreműködésével készült el. Műszaki eszközparkjuk folyamatosan modernizálódott, gépjárműparkjuk megújult.

„Meglátásom szerint az egész állomány átérzi a járványhelyzet súlyosságát. Maximális teljesítményt és példaértékű hozzáállást mutatnak, amikor ellátják szolgálati feladataikat,mind a helyőrségben,mind a COVID elleni védekezés frontvonalán.”- méltatja állományát semmiképp sem elfogulatlanul Wenzdorfer alezredes.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >