Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Zeneiskolás sikerek Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. április 15.
Vonósok és népdalénekesek szerepeltek kiválóan az idei tanévben eddig rendezett szakmai versenyeken. A zeneiskolások arany, ezüst és bronz minősítéssel, Nívó-díjjal és egy országos második helyezéssel öregbítették a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola hírnevét.

 

 

„Mindig nagy öröm, ha iskolánk tanítványai sikeresen szerepelnek egy megmérettetésen. A mostani különös helyzetben még nagyobb öröm, hogy vannak lelkes kollégáink, akik dacolva a körülményekkel, felkészítik tanítványaikat. Köszönet a gyerekeknek a kitartásért és a szülők türelméért!” – olvasható a zeneiskola honlapján az eredményekről szóló beszámolóban. A 2020/2021-es tanévben a márciusig lezajlott országos zenei versenyekről arany, ezüst és bronz minősítéssel, Nívó-díjjal és egy országos második helyezéssel tértek haza a zeneiskolások.

A nyolcadik alkalommal megrendezett Ráckevei népdalénkelő versenyt Mistéth Lili és Bíró Zsófia Sára arany minősítéssel, Erdei Csenge Kincső ezüst minősítéssel zárta. Felkészítő tanáruk Vakler Anna. A szombathelyiek által szervezett Sistrum Hegedű Versenyen induló Nívó-díjas Gombaszögi Barnabást Lókodi-Sziklási Szilvia készítette fel. Bergerné Szőnyi Anna két tanítványa, Ruff Panka és Tili Tirza Napsugár arany minősítést kapott. A Sistrum Gordonka Versenyen Fóris Abigél arany, Dörömbözy Botond és Kovács Viktória bronz minősítést vehetett át. A megmérettetésre Hartyáni Zsuzsanna készítette fel az ifjú tehetségeket. A XVI. Országos Friss Antal Gordonkaversenyen korcsoportjában második helyezést ér el Fóris Abigél.

A zeneiskolások sikere mellett év elején a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola a 2020/2021. évi akkreditációs folyamatban való részvétele eredményeként az Akkreditált kiváló Tehetségpont címet nyerte el.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >