Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Mozgással a testi problémák és a lelki feszültségek ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Illdikó   
2021. április 15.
Aki jógázott már, tudja, hogy a mozgásforma nemcsak arra jó, hogy tegyünk a mindennapos, ülő munka okozta, akár krónikus fájdalmak ellen, de csökkenti a feszültséget, segíti az aggódások elengedését, a pozitív gondolatokra való összpontosítást. Akár egy 3-4 perces ászana, például a lefelé néző kutyapóz gyakorlása is hat a gerincre, izmokra, ízületekre, és közben pihentet relaxál, energetizál.

 

 

A jóga elterjedt mozgásforma: olyan komplex tevékenység, ami a testi-lelki egészség megőrzésére, helyreállítására irányul. Jótékonyan hat számos testi problémára, lelassít, hatással van a közérzetre, fegyelemre, önkontrollra és saját magunk elfogadására tanít. A gyakorlást pedig korosztálytól függetlenül el lehet kezdeni, a járványhelyzetben akár online is – ezekről is beszélt Bódis Veronika jógaoktató, gerinctréner egy korábbi ÖKK Podcastban. A beszélgetés kitér az otthon is megtalálható praktikus eszközökre, a hiedelmekre, és „megmutatunk” benne két nagyon hatékony pózt is, amit bármikor és bárhol egyszerűen gyakorolhatunk, vagy csütörtökönként akár az Egészségfejlesztési Iroda foglalkozásain a szakoktatóval együtt csinálhatunk végig.

Érdemes végigböngészni az ÖKK Podcast adásait, mert más egészséges életmóddal, táplálkozással, fogyókúrával, szabadidővel kapcsolatos témák is szerepelnek a beszélgetések között, fehérvári vagy környékbeli szakemberekkel.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >