Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Diákok a diákokért Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2021. április 19.
Újraértelmezte az iskolai közösségi szolgálatot az Aranybulla Könyvtár Alapítvány. Az intézménnyel szerződött diákok a könyvek katalógusba rendezése helyett a könyvtár Facebook-oldalát árasztották el különböző videós tartalmakkal, amelyekben otthon tanuló társaik számára nyújtanak segítséget a digitális oktatás kihívásaihoz vagy éppen kedvenc könyvüket ajánlják.

 

 

A 2011 decemberében hatályba lépett köznevelési törvény kiadása óta a középiskolások számára 50 óra iskolai közösségi szolgálatot írt elő a jogalkotó, a sikeres érettségi vizsgák letéte mellett ez is feltétele az érettségi bizonyítvány megszerzésének. A törvény értelmében ilyen szolgálatnak minősül minden olyan tevékenység, amely szociális, környezetvédelmi, a tanuló helyi közösségének javát szolgáló, szervezett keretek között folytatott, anyagi érdektől független. 

A koronavírus-járvány a közösségi szolgálat teljesítését is megnehezítette, azonban az Aranybulla Könyvtár Alapítvány kreatívan nyúlt a kérdéshez, és a velük leszerződött diákokat valóban saját közegük, diáktársaik szolgálatába állította. A fiatalok nem a könyvtár újrarendezését, katalogizálást vagy adatbázis-frissítést kaptak feladatul, hanem a digitális megoldások világában kellett barangolniuk: videókat készítettek, amellyekkel otthon tanuló társaik segítségére lehetnek.

A könyvtár Facebook-oldalára már több ilyen tartalom ki is került, melyek közül az egyikben Troják Csaba, a Kodolányi János Gimnázium egyik tanulója mutatja be azt az alkalmazást, amely a leghasznosabbnak bizonyult számára a digitális oktatás során. Míg egy másikban Kovács Vivien, a Lánczos Kornél Gimnázium diákja Kosztolányi Pacsirta című regényét méltatja.

A kreatív tartalmak elérhetők a könyvtár Facebook-oldalán.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >