Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Elengedett teraszdíj, behajtási engedély a belvárosba Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. április 16.
Hétfőn újra kinyitnak az óvodák, az önkormányzati fenntartású bölcsődékben viszont továbbra is csak ügyeleti ellátást biztosítanak. Erről közösségi oldalán adott tájékoztatást dr. Cser-Palkovics András. Székesfehérvár is csatlakozik az állami kezdeményezéshez, és április végéig a helyi közösségi közlekedésben ingyenességet biztosít az alsó tagozatos diákoknak. A polgármester kitért az önkormányzat által már korábban eltörölt teraszdíjak kapcsán arra, hogy hiába ingyenes, de a közterület-használatot kérvényezni kell. Az ehhez, valamint a vendéglátósoknak segítő belvárosi behajtási engedélyekhez szükséges formanyomtatvány a városi honlapon elérhető.

 

 

"Tisztelt Fehérváriak!

- ÓVODÁK: Április 19-én hétfőn Székesfehérváron is újra kinyitnak az óvodák, valamennyi székhelyintézmény és tagóvoda. BÖLCSŐDÉK: Az önkormányzat által fenntartott bölcsődékben továbbra is rendkívüli szünet lesz, azzal, hogy a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek napközbeni felügyeletének megszervezéséről. Kérjük, hogy bölcsődébe és óvodába az a szülő vigye gyermekét, aki más módon nem tudja gyermeke felügyeletét megoldani. Aki nem viszi gyermekét óvodába, kérjük, hogy jelezze ezt az intézmény vezetőjének, aki az írásbeli kérelem alapján az engedélyt kiadja. Az ő esetükben nincs akadálya annak, hogy továbbra is igénybe vegyék az étkezést, elvitelre történő formában. A mai nap ezekről a kérdésekről egyeztettünk az önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék vezetőivel is. 

- Az Önkormányzat fenntartásában működő bölcsődékben és óvodákban ellátotti vagy foglalkoztatotti jogviszonnyal nem rendelkező személyek, a belépésre vonatkozó szabályok betartása mellett az intézménybe – beleértve annak nem zárt területét is (pl. udvar) – történő belépéskor és a bent tartózkodás ideje alatt kötelesek orvosi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot viselni, amely az orrot és a szájat folyamatosan elfedi. 

- Csatlakozunk az állami kezdeményezéshez, a fehérvári közösségi közlekedés használata az alsó tagozatosok számára ingyenes lesz áprilisban. Az igazoláshoz a diákigazolványt kérjük, tartsák maguknál a gyermekek.

- A tegnap bejelentett kormányzati intézkedések alapján várhatóan a beoltottak száma a jövő hétre meghaladhatja a 3,5 millió embert, ami után kinyithatnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai. Ahogy arról már korábban döntött önkormányzatunk, a teraszdíjak eltörlésre kerültek. Ezzel is segíteni szeretnénk a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóipari szektort. FONTOS (!!!) tudnivaló, hogy bár díjmentes lesz számukra a közterület-használat, de az erre vonatkozó kérelmet továbbra is BE KELL NYÚJTANI! Ezt a városi honlapon elérhető nyomtatványon tehetik meg:
https://www.szekesfehervar.hu/_upload/editor/2017/onkormanyzat/
dokumentumok/kozlekedesi_iroda/kozterulet_hasznalat_6_.doc
 

- Meghallgatva a vendéglátóipari vállalkozások kérését, BEHAJTÁSI ENGEDÉLYt adunk a belvárosi üzleteknek, hogy élelmiszerszállítás céljából a kiemelt gyalogos övezetbe is bejöhessenek gépjárművel. Természetesen a kisebb gyalogosforgalmú időszakban, és csak olyan munkaeszközzel, illetve szállítójárművel, ami mással nem helyettesíthető, és használata elengedhetetlen. Ezt a kérelmet is formanyomtatványon kell benyújtani, ami a városi honlapról letölthető, és a Közlekedési Irodához nyújtható be:
https://www.szekesfehervar.hu/_upload/editor/2021/Onkormanyzat/
dukumentumok/BEHAJTASI_ENGEDELY_IRANTI_KERELEM.doc
 


A múlt heti adatok alapján a székesfehérvári szennyvízben csökkent a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, ami biztató hír, de továbbra is óvatosságot és a szabályok betartását kérem, hiszen sajnos a járványhelyzet továbbra is tart! Vigyázzunk egymásra!



                              

                               dr. Cser-Palkovics András
                                                                       polgármester"

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >