Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Virágos Székesfehérvár Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2021. április 19.
Tavaly ősszel 7438 pályázat érkezett be a Virágos Székesfehérvár program keretében, amelyek alapján mintegy kétszázezer tő növényt oszt ki a Városgondnokság április 22-től a pályázók között. A növények és a komposztkeretek átvételéhez időpontot kell foglalni, erről minden pályázó a megadott e-mail címén kap értesítést a napokban.

 

 

A Virágos Székesfehérvár program keretében a növényeket a lakossági pályázók az Iparcikk I. piac területén vehetik majd. Április 22-én a családi házas C csomagok, azaz a komposztkeretek és a vadvirág magkeverék kiosztásával kezdődik. A növénycsomagokért csak személygépjárművel lehet majd érkezni. 

A növények kiosztása szabadtéren zajlik majd a járványügyi előírások betartásával, és minden városgondnoksági dolgozón megfelelő védőeszközök lesznek. Kialakítják a járművek ki- és behajtásának rendjét: az átadópontot nyitott csomagtartóval közelíthetik meg az autók, a növények átvételekor a vezető nem szállhat ki, a Városgondnokság munkatársai pakolják majd be a növényeket a nyitott csomagtartóba. 

A növények kiosztásának idejére megváltozik a parkolóként használt területen a behajtási és parkolási rend. A Horog utca felőli terület a kordonig továbbra is parkolóként működik, és a járművek a Horog utcai kapukon keresztül tudnak be-, illetve kihajtani. A Selyem utca 1. felőli területrész viszont le lesz zárva. Az 2021. április 20-tól május 20-ig tartó időszakban csak a növények átvételére érkezők hajthatnak majd be a Halász utcai kapun, a kihajtás pedig a Selyem utca felé történik. 

Évről-évre egyre több fehérvári kapcsolódik be a vonzóbb városkép kialakításába ingatlanja virágosításával. Az idén kiosztásra kerülő növényekre még tavaly ősszel lehetett pályázni. Szép példák vannak lakótelepeken kialakult kertészkedő közösségekről, de gyönyörű látványt nyújtanak a pályázaton kapott, dúsan virágzó muskátlik és petúniák az ablakok és erkélyek virágtartóiban is.

A Városgondnokság kéri, hogy a növénycsomagokért érkezők tartsák be az előzetesen lefoglalt időpontot, pontosan érkezzenek!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >