Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Összegzik a javaslatokat és véglegezik a menetrendtervezetet
Összegzik a javaslatokat és véglegezik a menetrendtervezetet Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. május 10.
Sokan áttanulmányozták az új székesfehérvári autóbuszmenetrend-tervezetet, és számos vélemény érkezett be április végéig. A szakemberek részletes leírással és egy útvonaltervező programmal mutatták be a tervezett új hálózatot. Ezekben a hetekben a lakossági javaslatokat dolgozzák fel, valamint véglegesítik a menetrendeket. Ezúton is köszöni az önkormányzat, hogy ennyien megnézték és véleményezték a helyi közösségi közlekedés megújítására készült terveket!

 

 

Április 30-án lezárult az új autóbusz-menetrenddel kapcsolatos háromhetes véleményezési időszak. A három hét alatt több mint húszezren keresték fel a városi honlapon létrehozott aloldalt, nézték meg a tervezetet. A Közlekedési Iroda munkatársaihoz több mint 350 észrevétel érkezett levélben, e-mailen és az utazástervezőn keresztül, melyeket a napokban rendszereznek, és megvizsgálják az abban foglaltak megvalósíthatóságát a Volánbusszal kötött közszolgáltatási szerződésben foglalt éves teljesítménykeret, illetve a város költségvetése és a rendelkezésre álló járműszám tükrében.

A legtöbb észrevétel az Őrhalmi szőlők – Piac tér összeköttetésével, illetve Börgönd és Kisfalud közlekedésével kapcsolatban érkezett, valamint a véleményezők legtöbbje az egyes viszonylatok ritka követését kifogásolta. Ezeken kívül sokan hiányolnak közvetlen eljutási lehetőséget a lakóhelyük és a munkahelyük, a kórház, az autóbusz-állomás és a vasútállomás között. Érkeztek konkrét észrevételek a járatok jobb hangolására a munkakezdésre és a tanítási idő kezdetére tekintettel. Olyan levelek is érkeztek, amelyekben az adott útszakaszon elhaladó járatok számát sokallták, illetve javaslatok a forgalmi rend változtatásával, új megállóhelyek építésével, a sűrűbb hétvégi közlekedéssel kapcsolatban.

A következő három hétben a szakemberek feldolgozzák a javaslatokat, kidolgozzák a végleges hálózatot és menetrendeket, majd a képviselők elé terjesztik javaslataikat. A döntést követően az utazástervező frissül, így a látogatók a bevezetendő menetrendi adatokat fogják látni. Erről a város kommunikációs csatornáin fognak tájékoztatást adni.

Az önkormányzat köszöni, hogy sokan áttekintették a bemutatott terveket és részletes véleményt, javaslatot tettek. Minden jogos igényt nem fognak tudni teljesíteni az új menetrenddel, de törekednek a lehető legtöbb problémát kezelni. Egyetlen jobbító szándékú észrevétel sem veszik kárba: amelyet most nem tudnak beépíteni, azokat rögzítik, és egy későbbi felülvizsgálat során visszatérnek rá.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >