Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Várják a különleges fotókat és rajzokat a Balaton időjárásáról
Várják a különleges fotókat és rajzokat a Balaton időjárásáról Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. május 12.
Különleges meteorológiai fotókat és rajzokat vár az Országos Meteorológiai Szolgálat Időjárás a Balatonon című pályázatára, melyet áprilisban hirdettek meg. Az alkotásokat május 15-ig lehet beküldeni. Rajzokkal 1-12. évfolyamos diákok jelentkezhetnek, míg a magyar tengerről készült különleges képeket bárki küldhet korhatár nélkül. A legsikeresebb alkotókat díjazza az OMSZ.

 

 

A Balaton sajátos mikroklímával rendelkezik, illetve látványos időjárási jelenségek színtere is lehet. A különlegesebb események, például az erős széllel érkező hidegfront, egy különleges zivatar hozta színek, formák, jelenségek kiváló ötletet adhatnak a szebbnél szebb képek, rajzok készítéséhez.

Az Országos Meteorológia Szolgálat fotópályázatán korhatár nélkül bárki részt vehet saját maga által készített, maximum kettő darab, vízjel nélküli képpel. A fotók minimum 1000x1000 pixel felbontásúak, de maximum 40 MB méretűek lehetnek, az alkotásokat a http://www.met.hu/metvilagnap oldalra kell feltölteni 2021. május 15-ig. Az 1-3. helyezettet értékes nyereményekkel jutalmazzák.

A rajzpályázatot 1-12. évfolyamos diákok számára hirdette meg az OMSZ. Bármilyen technikával – ceruzával, pasztellel, szénnel, festékkel stb. – lehet képeket készíteni, melyeket szkennelt, jó minőségű formában kell feltölteni, szintén a http://www.met.hu/metvilagnap oldalra május 15-ig. A pályázókat négy korcsoportban (1-2., 3-4., 5-8. és 9-12. osztály) értékelik, kategóriánként az első három helyezett értékes nyereménnyel gazdagodik.

A részletes pályázati kiírás a https://events.met.hu/ portálon található.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >