Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kutyamelegben lihegtek a kutyusok
Kutyamelegben lihegtek a kutyusok Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. június 01.

ImageA fák árnyéka alatt lihegtek a hőségtől elpilledve a kutyakiállítás résztvevői a hétvégén: az ebek és gazdáik egyaránt. A Bregyó-közi Sportcentrumban szombaton tartották a Magyar Kutyafajták Országos kiállítását, vasárnap pedig a Nemzeti Kutyakiállítást. Ez utóbbin 180 kutyafajta 1500 képviselője mérte össze szépségét és ügyességét.

A magyar kutyák bemutatóján pulikat, pumikat, mudikat, komondorokat, kuvaszokat, agarakat, vizslákat és kopókat láthatott a közönség. E fajták köztudottan szívósak, intelligensek, s nem olyan betegesek, mint a külföldi ebek. Barátságos mivoltukról a gyermekek is meggyőződhettek, akik nyugodtan dögönyözhették a házi kedvenceket.

S mivel „magyar nap” volt szombaton, „magyar falu” is költözött a kiállítás területére: bográcsban főtt ételekkel, alföldi őshonos állatokkal, s népi bemutatókkal. A sportpályát például megszállták a lovasok, csattogtatták ostoraikat a betyárok, miközben népművészek kínálták portékájukat, s néptáncosok, népzenészek is felléptek a színpadon.

Fotók: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >