Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow 1%: csütörtökig nyilatkozhatunk
1%: csütörtökig nyilatkozhatunk Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2021. május 19.
A NAV tájékoztatása szerint idén május 20-ig dönthet úgy magánszemély, hogy a megfizetett személyi jövedelemadójának 1 százalékát felajánlja egy regisztrált civilszervezetnek, további 1 százalékát pedig valamely technikai számmal rendelkező vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak, 2021-ben a Nemzeti Tehetség Programnak.

 

 

 Az szja 1+1%-os felajánlásáról – függetlenül attól, hogy a 2020-as személyijövedelemadó-bevallást hogyan nyújtják be – a bevallással együtt vagy akár attól elkülönülten is rendelkezhetnek a magánszemélyek. A 2021-es rendelkezőévre előzetesen regisztrált, szja 1%-os felajánlásra jogosult civil kedvezményezettek frissülő listája a NAV honlapján megtalálható.

A rendelkező a nyilatkozatot a legegyszerűbben az e-SZJA online felületén töltheti ki, ahol a program automatikusan vizsgálja, hogy a megjelölt szervezet jogosult-e a felajánlásra. A tájékoztató szerint az online kitöltőfelület ügyfélkapus regisztráció nélkül is használható, akkor a rendelkező nyilatkozat csak kinyomtatva, papíralapon, lezárt borítékban nyújtható be a NAV-hoz.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >