Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
17. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2021. június 04.
A hétvégén rendezik meg a 17. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat a fehérvárcsurgói Károlyi-kastélyban és annak parkjában. A szakmai seregszemle és vásár központi témája a víz- az erdőgazdálkodási ismeretek átadása lesz. Az eseményt kiállítások, komolyzenei koncertek, gyermekprogramok, botanikai séták és könyvdedikálás színesíti.

 

 

A 17. Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok ezúttal is lehetőséget biztosít csemetekertészek, növénynemesítők, dísznövénytermesztők és -terjesztők, szökőkutak és kerti kiegészítők gyártói, vállalkozások, tájrendezők, tájépítész hallgatók és szakemberek találkozójára, bemutatkozására. A díszvendégek Franciaországból, Portugáliából, valamint Szlovéniából érkeznek, és a magyar szakemberekkel közösen tartanak előadásokat a víz- és erdőgazdálkodás témában. Szó lesz többek között a két természeti erőforrás összekapcsolódásáról, a klímaváltozásról és az erdészeti szakképzés változásairól. Különlegességként érkezik Farkas Szilvia szarvasgombász, kutyakiképző, aki bemutatót tart.

A programok június 4-én, pénteken 10 órától a standok megnyitásával indulnak, a hivatalos megnyitó 12.30-kor kezdődik. A háromnapos eseményt kiállítások, komolyzenei koncertek, gyermekprogramok, a kastélyparkban vezetett botanikai séták és könyvdedikálás színesíti. Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar két alkalommal, pénteken és szombaton 17.00 órai kezdettel ad hangversenyt. A székesfehérvári Fekete Sas Patikamúzeum is bemutatkozik, a munkatársak izgalmas és érdekes előadásokkal, interaktív növénybemutatókkal érkeznek szombaton és vasárnap 10 és 17 órától.

A látogatók a kültéri standokat és kültéri eseményeket védettségi igazolvány nélkül látogathatják, a kastély belső tereibe történő belépéshez azonban kérik az igazolvány és a személyazonosító okmány felmutatását.

 

 

Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok 2021. Nemzetközi kiállítás, vásár  és konferencia - Programturizmus

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >