Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Fehérvári győzelem a szumósok Európa-bajnokságán
Fehérvári győzelem a szumósok Európa-bajnokságán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. július 09.
Mindenkit megleptek a magyar szumósok az idei Európa-bajnokságon: az U21-es válogatott mindenkit legyőzött, így aranyérmet szereztek a fiúk! A csapat tagja volt a székesfehérvári Laczkó Benedek is, aki egyéniben egy bronzérmet is hazahozott.

 

Kazanyban rendezték meg a szumósok Európa-bajnokságát, melyen öt ország négy-négy fős együttese lépett a dohjora, hogy körmérkőzéses formában megküzdjön egymással. A magyar válogatott tagjai - Szilágyi Erik, Végh Artúr, Végh Richárd és Laczkó Benedek – sorra győzték le ellenfeleiket (a grúzokat és az azerieket), majd a lengyel és az orosz szumósokon is felül kerekedve végül a dobogó legmagasabb fokára állhattak fel.

 

A magyar válogatott a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel az EB-n

Laczkó Benedek FB-oldala

 

Tavaly mentünk volna Bakuba az Európa-bajnokságra, ám sajnos a vírushelyzet miatt elmaradt, így már nagyon vártuk a mostani viadalt.” – mesélte Laczkó Benedek, a csapat székesfehérvári tagja - „Az idei évben Magyarországon csupán egyetlen válogatott versenyt rendeztek meg április környékén, ahol eldőlt, hogy ki mehet az EB-re. Így kerültem én is a válogatottba.”

 

A fiatalember elmondta, hogy az EB helyszíne nagyon szép volt, a hang- és a fénytechnika is kifogástalan, ám a rendezés igencsak hagyott kívánnivalót maga után.

 

„A megnyitó a verseny kellős közepén volt, akárcsak a ceremónia, ami azért baj, mert ha bemelegít az ember és készül arra, hogy na, akkor most az ő súlycsoportja jön, aztán bemondják, hogy kezdődik a megnyitó, ami egy óra hosszú, akkor a végére kihűlnek az izmok és nincsen lehetőség újra bemelegíteni.” – magyarázta – „A sportcsarnokban egyébként az ebédet is nekünk kellett intéznünk magunknak, a szállásra pedig egy nap csak egy busz indult.”

 

Laczkó Benedek remekül teljesített az EB-n

Laczkó Benedek FB-oldala

 

A szállással kapcsolatban viszont elégedetten nyilatkozott mindenki: szép volt, légkondicionált és a svédasztalos reggeli is sikert aratott. A fiúk majdnem egy egész napot utaztak egyébként a helyszínre – az isztambuli átszállásnál tíz órát kellett várniuk -, és olyan feelingje volt az egésznek, mintha egy edzőtáborban vettek volna részt: 23 órakor kerültek ágyba, másnap kora reggel indultak a versenyre, aztán megint éjjel értek haza, másnap reggel újra harcoltak… A csapat pihenését az is nehezítette, hogy Kazanyban 21-2 között volt csak sötét, s kora hajnalban már jött is fel a nap.

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/06/30/fehervari-gyozelem-a-szumosok-europa-bajnoksagan

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >