Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Rugby - Első lett a Magyar női válogatott Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 21.

ImageÁlmos, fásult játék jellemezte a magyar lányok játékát, amikor a magyar és a cseh rugbysek összecsaptak a legutóbbi tornán. Ráadásul az ellenfél 7 – 0- ra vezetett az első félidőben. Ezért a székesfehérvári sportolóknak igencsak össze kellett szedniük magukat a második menetben. Ez pedig sikerült is: Gyolcsos Mária 5 pontos célja és Pap Helga 2 pontos jutalomrúgása felébresztette a lányokat.

Ezt követően Kaposi Anna erősített be (5. pont), majd ismét Pap Helga 2 pontos rúgásával 14. -7. re vezetett a válogatott. A Csehek persze nem hagyták annyiban, s a mérkőzés vége előtt egy perccel egyenlítettek. Végeredmény: 14. – 14

II. mérkőzés: Magyarország - Horvátország 14.- 14 /0- 14.

Az előző mérkőzés eseményei megismétlődtek. Csakhogy az ellenfél itt már jelentős előnyt harcolt ki, s 14 – 0-ra vezetett az első félidőben. Ekkor beindult a hazai centersor specialitása, a hurkos tolódás.

Jakab Zsuzsi 5 pontos célja, Pap Helga 2 pontos jutalom rúgása tűzbe hozta a magyar lányokat. Ismét hurok következett, de most Gyolcsos Mária futott a célterületre (5. pont) majd Helga Ismét nem hibázta el a jutalomrúgást (2 pont) és sikerült kiegyenlíteni 14- 14-re a végeredményt.

Image
.

III. mérkőzés: Magyarország - Bosznia Hercegovina 17.- 7./ 7.- 7.

A fokozatosan javuló magyar csapat első 5 pontját Gyolcsos Mária szerezte, majd Kaposi Anna következett újabb 5. ponttal + Pap Helga 2. pontos rúgásával 12.- 0 vezetett Magyarország.

A Bosnyákok egy védelmi hibát kihasználva 12.- 7. re módosították az eredményt. Ekkor ismét Gyolcsos Mária következett, aki 75 méteres sprintjével (5 pont) beállította a végeredményt: 17. - 7. Magyarország javára, tehát csoportelső lett a női válogatott.

Negyeddöntő: Magyarország - Lengyelország 21.- 14. / 14.- 7.

Gyölcsös Ferenc edző elmondta, hogy amíg az ellenfél csapatok csökkenő teljesítményt nyújtottak, addig a magyar lányok folyamatosan javultak. Az első célt a lengyeleknek Kaposi Anna vitte nagyszerű egyéni akcióból (5. pont), a jutalomrúgást pedig Pap Helga magabiztosan berúgta (2 pont). Aztán a lengyelek kiegyenlítettek (7.- 7.) Ekkor Jakab Zsuzsi futott a célterületre (5. pont) + 2 pont jutalomrúgásból Pap Helga jóvoltából.

Az egyre jobb teljesítményt nyújtó Pap Helga harcosságának köszönhetően újabb 5. ponttal Gyolcsos Mária sem akart kimaradni a pontvivők sorából, s újabb látványos centerjátékot követően 5. ponttal gyarapította a hazaiak előnyét + még Pap Helga jutalom rúgása 2 pont is bement. Gyolcsos Mária harcosságának hála újabb 5 ponttal, Pap Helga pedig 2 ponttal örvendeztette meg a jelentős hazai nézősereget. Az ellenfél persze nem adta fel, s 7 pontot szerzett a mérkőzés utolsó percében.

Végeredmény: 21.- 14. a Magyaroknak.

A döntő: Magyarország - Csehország 26.- 14./19.- 7

Első perc I. cél Kaposi Anna 5. pont + 2. pont Pap Helga. 7.- 0 ide. A második cél egy profikat megszégyenítő oldalvonaltól oldalvonalig kétszer is végigpasszolt labdamenetet követően ismét Kaposi vitt célt 5 pont + 2. pont Pap Helga jutalomrúgásból: 14 - 0 A csehek nem hagyták annyiban, s kezdőrúgásból a "gyengélkedő" tolongáson át futottak: 14.- 7.

 Ismét a Jakab, Gyolcsos, Kaposi (5. pont) centersor megvillanása volt látható, amely 19 – 7-re növelte a pontok számát. Pap Helga labdát szerzett az ellenféltől, majd elindította a jókor érkező Kaposit (5 pont +) Helga 2. pont jutalomrúgásból. 26.- 7. Egy cseh büntetőt követően a magyar célterületen landolt a labda, s 26- 14- re módosult a végeredmény.

Image
.

Gyölcsös Ferenc elmondta, hogy a magyar lányok olyan csapatokat előztek meg, amelyek előttük vannak mind a pénzügyi támogatás tekintetében, mind az európai rangsorban. Az Old Sztár csapatba (legjobb 7 játékos) Pap Helgát is beválogatták.

A tornán részt vett Európa Mix néven a Csont László vezette csapat is, amelyben jórészt az U 18-as magyar leány válogatott szerepelt.

A torna végeredménye: I. Magyarország, II. Csehország, III. Lengyelország, IV. Ausztria. V. Finnország, VI. Bosznia Hercegovina, VII. Horvátország, VIII: European Mix

A győztes csapat névsora: A fotón állnak: Pölöskei Petra, Csont László edzők, Kaposi Anna, Patonai Anita, Muzsik Ágnes, Jakab Zsuzsánna, Deák Alexandra, Gyolcsos Ferenc Szöv kap. Térelnek: Sólyom Beatrix, Kiss Noémi, Gyolcsos Mária, Pap Helga, Kovács Judit, Fehér Csilla

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >