Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Jelenetek egy házasságból – kabaré a Művészkorzón
Jelenetek egy házasságból – kabaré a Művészkorzón Nyomtatás E-mail
Írta: Harcos Edina   
2021. július 22.
Szombaton ismét Művészkorzó a Belvárosban; a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ augusztus 7-ig tartó sorozatában ezúttal elsőként a Vörösmarty Színház művészeinek műsorát láthatja a közönség a Városház téren 17 órától. Fél hattól az I. András Király Lovagrend tart harcművészeti bemutatót, majd hat órától a Zenepavilonban a Fiori Musicali Furulyaegyüttes koncertje zárja a programot. Az eseményen a királyi óriásbábok is látogatást tesznek.

 

 

A múlt héten akár a telt ház táblát is ki lehetett volna tenni a Városház térre, olyan sokan jöttek el és érezték jól magukat a Művészkorzó műsorán. Az előttünk álló szombaton is jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást ígér a program: a Városház téren a Vörösmarty Színház két művésze, Kerkay Rita és Kádas József „Jelenetek egy házasságból” című kabaréműsorával várja a közönséget.

A fehérvári hagyományőrző csapatok közül ezúttal az I. András Király Lovagrend hívja időutazásra a belvárosban járókat, hogy aztán az ő vezetésükkel a vonuljon át a közönség a Zichy ligetbe. A Zenepavilonban a Fiori Musicali Furulyaegyüttes játszik, a koncert fellépői: Lits Zsuzsanna, Lorászkóné Képli Anita, Némethy Ramóna, Novák Szironka, Végvári Dorottya, Erdei Máté (furulya) és Szebik Ildikó (spinét). Az együttes műsorában Johann David Heinichen: C-dúr concertója, Claudio Monteverdi: Adoramus című műve, Sören Sieg: Vitambo vya moyo – Afrikai szvitje, George Gershwin: Lullaby és Seiber Mátyás: Tango című darabja csendül fel, valamint Antonio Vivaldi: C-dúr concerto két harántfuvolára és zenekarra írt művének átiratát hallhatja a közönség.

A Művészkorzón minden alkalommal látogatást tesznek a királyi óriásbábok is: július 24-én, szombaton a Városház téren Géza fejedelem és felesége, Sarolt fejedelemasszony, a Vörösmarty Színház előtt pedig Szent Erzsébet és Szent Margit óriásbábjaival találkozhatnak, készíthetnek fotókat a belvárosban járók.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >