Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Fehérvári aranyérem a junior öttusa VB-n! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. július 23.
Aranyérmes lett a magyar csapat az Alexandriában megrendezett junior öttusa-világbajnokságon. A dobogó legmagasabb fokára felállhatott a székesfehérvári Tamás József is, aki a Volán Fehérvár Öttusa Szakosztály tagjaként szerzett újabb dicsőséget városunknak.

 

 

Alexandria adott otthont a junior öttusázók idei világbajnokságának, melyen részt vett a Volán Fehérvár Öttusa Szakosztály sportolója, Tamás József is. A székesfehérvári fiatalember igencsak remekelt a viadalon: vívásban, úszásban és lovaglásban is a szűk élmezőnyhöz tartozott, a laser runos (Lézerlövészetes futás, lövészetből és futásból álló szakasz, a “kombinált szám” új elnevezése az Öttusában - szerk.) ideje pedig a tizenegyedik lett a sorban. Így végül az ötödik helyen végzett.

S mivel a magyar válogatott minden tagja csodás teljesítményt nyújtott, így hazánk fiai állhattak fel végül a dobogó legmagasabb fokára!

Tamás József a VB-re a válogató versenyek alapján jutott ki, amelyek már tavaly novemberben elkezdődtek. Akkor azonban a Joci elkapta a koronavírust, és két versenyről is lemaradt. Így számára a „szezon” valójában januárban indult el, amikor negyedik lett egy válogató versenyen.

A következő próbára márciusban került sor Lengyelországban, egy nyílt bajnokság keretében, ahol sajnos az utolsó szám nem sikerült úgy, ahogyan várta, így a juniorok között a negyedik helyezést sikerült megszereznie. A junior Országos Bajnokságon viszont fölényes győzelmet aratott, Magyar Bajnok lett, így biztosította helyét a junior EB-re és a VB-re is.

Két héttel ezelőtt érkezett haza az EB-ről, ahol egyéniben hetedik lett, a csapat pedig egyenlőségben állt az oroszokkal, akik viszont az utolsó számban jobban szerepeltek, így végül ők vitték el az aranyat. Aztán jött a világbajnokság.

 

A fehérvári sportoló vívása kiemelkedőnek számított a selejtezőben

Tamás József FB-oldala

 

„A VB-n nagyon jól éreztem magam” – árulta el Joci – „A szervezők nagyon kitettek magukért. Rendkívül kulturált körülmények között versenyeztünk. Alexandria külvárosában, egy egyetemi kampuszon voltunk, ami nagyon szép volt, és még az ételek is nagyon finomak voltak. A versenytársak erősnek bizonyultak, de ez várható volt, hiszen a világ minden tájáról jöttek a legjobb öttusázók, hogy összemérjék tudásukat. Én már nagyon vártam, hogy megmérettessem magam ezen a rangos viadalon.”

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/07/19/fehervari-aranyerem-a-junior-ottusa-vb-n?fbclid=IwAR2eGgULO9tMUP82g2ONXxrtrqxLFCCE-pOrP2e8BvbKWcUR60GpbqJTZFM

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >