Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Az MSZP csomagja munkahelyellenes
Az MSZP csomagja munkahelyellenes Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz   
2009. április 22.

Image"Brutális megszorításokból nem lesz gazdasági növekedés." - szögezte le Varga Mihály a Fidesz elnökségi ülését követően. A legújabb MSZP-csomagról Varga Mihály kifejtette: a Bajnai-kormány még mindig nem vette figyelembe azt a tényt, hogy az ország problémáit csak a gazdasági növekedés oldja. A brutális megszorításokból nem lesz gazdasági növekedés, ezek a megszorítások csak a reménytelenséget növelik - húzta alá a képviselő.

 

Az MSZP-csomagban szó van arról, hogy a reáljövedelmek jelentős mértékben csökkennek, 7-8 százalékkal esik vissza a lakossági fogyasztás, a beruházások 10 százalékkal esnek, és arra is fel kell készülni, hogy az infláció növekedni fog. A Fidesz elnöksége szerint az MSZP csomagja munkahelyellenes, mert több tízezres, vagy százezres nagyságrendben szüntetheti meg Magyarországon az állásokat.

Varga Mihály emlékeztetett: tavaly ősz óta az Állami Foglalkoztatási Szolgálat szerint a regisztrált álláskeresők száma több mint 130 ezerrel nőtt, így számuk már 560 ezer fölé emelkedett. A kormány a lakástámogatások megvonását tervezi, mely újabb munkahelyek megszűnését jelenti az építőiparban. Az áfa és jövedéki adó emelésével kapcsolatban Varga Mihály kifejtette, hogy az amúgy is gyenge fogyasztást ezek az intézkedések tovább csökkentik, és a fogyasztás csökkenése mindig munkahelyek megszűnését vonja maga után.

A Fidesz szakpolitikusa felhívta a figyelmet arra is, hogy a kormány továbbra sem tett le arról, hogy olyan adókedvezményeket szüntessen meg, melyek mögött iparágak állnak. Az üdülési csekk, és az étkezési utalványokat támogatásának megszüntetése további munkahelyek elvesztésével jár - tette hozzá Varga Mihály. Már nem "negatív gazdasági növekedésről" van szó, hanem zuhanásról. Ha a kormány intézkedései életbe lépnek, akkor a gazdasági zuhanás a kormány által jelzett 6 százaléknál is nagyobb lehet - hívta fel a figyelmet Varga Mihály.

A politikus beszámolt arról is, hogy a Fidesz elnöksége foglalkozott azzal a kérdéssel, hogy miként lehetséges az, hogy míg Gyurcsány Ferenc 200-220 milliárdos megszorításra készült, ahhoz képest Bajnai Gordon és az MSZP csomagja már 300-350 milliárdos lett. Itt van egy 120-140 milliárdos lyuk. Mi történt az elmúlt néhány hétben, hogy a deficit mértéke ennyivel megnőtt? - tette fel a kérdést Varga Mihály. A Fidesz alelnöke bejelentette: kezdeményezni fogja, hogy a parlament költségvetési bizottságának ellenőrzési albizottsága vizsgálja meg a hiánynövekedés okát.

Kérdésre válaszolva Varga Mihály elmondta, hogy Fidesz a parlamentnek benyújtja majd korábbi javaslatait, például azt is, amely az alapvető élelmiszerek áfáját öt százalékra csökkentené. Szintén kérdésre leszögezte, hogy a Fidesz nem támogatja az ingatlanadó bevezetését.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >