Kezdőlap arrow Kultúra arrow 1988: A Farian-gyár ismét virágzik
1988: A Farian-gyár ismét virágzik Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2021. július 29.
1988 igencsak erős éve volt az európai dance iparnak. A slágergyártás régi élbajnoka, Frank Farian jócskán kipihenve a Boney M. hatalmas sikereit újult erőre kapva összehozott egy ütős párost Milli Vanilli néven. A két srác - akikről később kiderült, hogy a régi jól bevált receptet követve csak táncoltak és tátogtak a klipekben - más hangjával ékeskedve jutott a slágerlisták csúcsára, s kapott Grammy Díjat is! Mindazonáltal a Girl You Know It's True hatalmasat robbant, 1988-ban a világ számos top chartjának élén állt, így Németországban is, ahol július végétől október elejéig, zsinórban 11 héten át uralta a listát.

 

 

Rob Pilatus és Fab Morvan Farian segítségével nagyot kaszáltak, ám hamar a süllyesztőbe jutottak, amikor kiderült, hogy a kirakatban ők voltak, ám a hangjuk csupán kölcsönzött. 1990-ben már csak nevükben léteztek Real Milli Vanilli-ként, de ez már egy másik esztendő másik története...

Maradjunk még a '88-asnál! A Milli Vannilin kívül feltűnt az egzotikus Ofra Haza, aki augusztusban végig a német lista második helyén tanyázott az Im Nin' Alu-val, miközben szintén dobogón volt az öreg kontinens szinte minden rangsorában. Ugyanekkor, 1988 augusztus 24-én a Stock, Aitken, Waterman slágergyáros producer-szerző trió felfedezettjei is ott voltak az élmezőnyben. A harmadik pozícióban Kylie Minogue és az I Should Be So Lucky, a hatodikon Rick Astley és a Together Forever.

A 4. helyet foglalta el az O.K. és az Okay!, az ötödiket Taylor Dayne és a Tell It To My Heart. A Pet Shop Boys és az Always On My Mind, amely már az év elejétől ott volt a TOP 10 -ben, augusztus hajrájában is még erőteljesen kapaszkodott, ekkor éppen a 7. pozícióban.

Mory Kante és a Yeke Yeke furcsa hangvételű, de igen sikeres dala volt a 8., a Yello és a The Race a kilencedik, az osztrák Edelweiss és a Bring Me Edelweiss pedig a tizedik.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >