Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A 90 éves Csepeli Józsefet köszöntötték
A 90 éves Csepeli Józsefet köszöntötték Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. július 29.
A 90 éves Csepeli Józsefet köszöntötte Székesfehérvár Önkormányzata és polgármestere nevében Szabó Bakos Györgyné. A városrész önkormányzati képviselője ajándékcsomaggal és a miniszterelnök által aláírt emléklappal lepte meg az ünnepeltet.

 

 

Csepeli József egy hívő katolikus, földműves család legkisebb gyermekeként született 1931. július 27-én. A tapolcai iskolaéveket követően szülei és tanárai inspirálására hittérítő misszionáriusnak készült, ám az élet és a történelem közbeszólt, és végül Veszprémben helyezkedett el vendéglátó és kereskedelemi területen. Végigjárta a kereskedelem minden lépcsőfokát, és végül a Komfort Kereskedelmi Vállalat Vastelepének Igazgatójaként zárta le pályafutását, ahonnan 62 évesen ment nyugdíjba. Feleségével két lánygyermeket neveltek nagy szeretetben és gondoskodással. Feleségét korán elveszítette, és két tinédzser korú lányával magára maradt. Nagy kihívással kellett szembenéznie, de a megmaradt kis család az akadályokat sikeresen vette.

Az édesapa gondoskodásának köszönhetően mindkét lánya felsőfokú végzettséget szerezett, és támogatásának köszönhetően bátran vághattak neki a nagybetűs életnek. Két fiú unokájával sok kalandban volt része leginkább szülőfalujában, Várvölgyben. Megismertette őket a szőlőtermesztés és borkészítés fortélyaival is, ahogy egykor ő tanulta meg felmenőitől.

A mai napig is gyakran emlegeti a szőlőt és a jó hangulatú szüreteket.  Idős korában Várvölgyre vonult vissza, ahol kedvenc tevékenységével, a borászattal foglalkozhatott egészen betegségéig. Csepeli József 87 évesen került Székesfehérvárra a Papi Otthonba. Mint mondta, nagy büszkeséggel tölti el, hogy idős korát egyházi környezetben élheti meg.

Családtagjai körében köszöntötte Csepeli Józsefet 90. születésnapja alkalmából ma Szabó Bakos Györgyné. A városrész önkormányzati képviselője ajándékcsomaggal és a miniszterelnök által aláírt emléklappal lepte meg az ünnepeltet.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >