Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Apád-Anyád idejöjjön
Apád-Anyád idejöjjön Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 22.

ImageA gyermekek és szüleik közös csapatot alkotva vettek részt a zámolyi Csanádi Imre Általános Iskolában megrendezett „Apád-Anyád idejöjjön!”- című családi vetélkedőn. A feladatok többsége a hagyományőrzésre irányult, a lakóhely minél alaposabb megismerésére. Így például a helyismereti totón olyan kérdések szerepeltek, hogy ki volt Zámoly első tanítója, melyik a legrövidebb utca a faluban, a „gyűjtőmunka” során pedig be kellett gyűjteni a legrégebbi iskolai bizonyítványt, s felkeresni a legtöbb személyt az 1980-1988-as tablóról.

 

Tamás Ferencné, az iskola igazgatója elmondta honlapunknak, hogy a programot közösségépítő céllal rendezték meg. Közelebb akarták hozni egymáshoz a családokat és az iskolát, valamint azt szerették volna, hogy a gyerekek minél több információt megtudjanak szülőhelyükről.

 

Image
.

A játékosoknak pedig nemcsak Zámolyt kellett járniuk a megjelölt tárgyak összeszedése céljából, illetve nemcsak a totón kellett jeleskedniük, hanem a képzőművészetben is, amikor rajzolási, festési tehetségüket csillogtathatták…

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >