Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház arrow Új vezetéssel folytatja szolgálatát az Öreghegyi Karitász Csoport
Új vezetéssel folytatja szolgálatát az Öreghegyi Karitász Csoport Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. augusztus 16.
Bensőséges ünnepség keretében adta át a stafétát az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjának vezetője. A Nagyboldogasszony-napi szentmisét követően tartott ünnepségen Kádár Sándorné leköszönő elnöktől Bíró Beáta vette át a botot jelképező kendőt.

 

 

Egy közösség addig működik, amíg át tudják adni azt, amit megtapasztaltak. Az Öreghegyi Plébánia Karitász Csoportjának tagjai közel három évtizede végeznek szeretetszolgálatot ezen a plébánián. Bő három éve annak, hogy felépült, felzárkózott melléjük egy fiatalabb tagokból álló csoport, akik szintén részt vállalnak a régebbi csapat munkájából, részben pedig új feladatokat találva szolgálnak. Ma pedig elérkezett az a pillanat, amikor az alapítók átadták a stafétát. „Ez az ünnepség nem a búcsúról, valaminek a lezárásáról szól, hanem arról, hogy egy jó ügy tovább folytatódik. Az emberek változnak, a szolgálat azonban nem. Ez a mai nap is egy állomás: megállunk, köszönetet mondunk, összemosolygunk, majd a szolgálatot folytatva haladunk együtt tovább.” – hangsúlyozta Tornyai Gábor plébános.

Az összejövetelen részt vett dr. Cser-Palkovics András polgármester, aki a város nevében köszöntötte a karitász csoport tagjait. Székesfehérvár, a több mint ezeréves város az élet minden területén a staféta átadásával tudja a folyamatosságot és a folytonosságot biztosítani. A szociális területen vállalt szolgálat talán az egyik legösszetettebb feladat. Itt a támogatás nagyon sokrétűvé válik: az anyagi támogatás mellett talán még fontosabb az emberi szó, az odafigyelés, a bizalom. A karitász ebben élen jár. E szavakkal köszönte meg a Kádár Sándorné vezette csoport munkáját a polgármester, és kívánt további jó munkát és együttműködést az új vezetőnek.

Nagy Lajosné, az Egymázmegyei Karitász vezetője elismeréssel szólt arról a munkáról, amelyet az öreghegyi csoport végzett. Mint mondta, a helyben életre hívott kezdeményezéséket, jógyakorlatokat, bevált programokat beépítették az országos karitász képzésbe is. Zemlényi Katica, a Zsolt utcai közösség nevében mondott köszönetet, és felidézte a közös munka pillanatait, mint mondta: a karitász tagjai példát adtak emberségből, példát mutattak munkabírásból, hogyan lehet szorosan összetartani a nehéz időkben, és abból, hogyan kell átadni a stafétát.

A stafétabotot, azaz az egységet jelző kendőt Kádár Sándorné adta át az új vezetőnek és a csapat tagjainak. Beszédében köszönetet mondott az alapítócsapat tagjainak, az egyháznak, az önkormányzatnak, a támogatóknak, akik mindig a programok, adományozások mellé álltak, és így sok családnak nyújthattak segítséget az elmúlt évtizedekben. Az adománycsomagok mellett a gyerekeket táboroztatták, értékes programokat, nyelvi táborokat szerveztek, az időseknek összejöveteleket tartottak. A “Pro Caritate Albae Regiae”-díjas vezető hozzátette, az összefogás nélkül nem érvényesülhetett volna jelmondatuk, amely hűen tükrözi munkájukat: „A világnak leginkább olyan emberek hiányoznak, akik mások hiányával törődnek!”

Az új vezető és a tagság rövid bemutatkozását követően az elmúlt 25 év legszebb pillanatait elevenítették fel képekben, majd beszélgetéssel és szeretetvendégséggel zárult az ünnepség.

 

 
< Előző   Következő >