Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Vár a Vértes Védője!
Vár a Vértes Védője! Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. szeptember 03.
Az I. András király Lovagrend és a Csőszi Történelmi és Hagyományőrző Egyesület nagy erőkkel készül a hétvégére: várostrommal indul a XXII. Csókakői Várjátékok programja szeptember 4-én, szombaton. A nap során régi világzene forgatag, hagyományőrzők bemutatója, idegenvezetés is VÁRja a látogatókat a Vértes Védője!

 

 

A középkorba varázsolja vissza a látogatókat a Csókakői Várjátékok programsorozat a Vértesben. Haditorna-bemutatók, lovagi torna és korhű jelmezekbe beöltözött hagyományőrző csoportok, szórakoztató programok várják szeptember 3-5. között az érdeklődőket. Szeptember 3-án, pénteken 18 órakor nyit a borutca, majd a Hungarica és a Piramis együttes ad koncertet a vár tövében.

Szombaton, szeptember 4-én délben az I. András király Lovagrend és a Csőszi Történelmi és Hagyományőrző Egyesület várostromra indul, vezetésükkel a magyar és nemzetközi hagyományőrző csapatok elfoglalják erre a napra a várat és környékét. A kardforgatók mellett idegenvezetés, néptánc, régi világzenei forgatag, hangszer-, csikós és szamaras bemutató is szerepel a programok között.

A részletes program elérhető a település közösségi oldalán.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >