Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ötödik alkalommal szerveztek civil véradást
Ötödik alkalommal szerveztek civil véradást Nyomtatás E-mail
Írta: Gáspár Péter   
2021. szeptember 07.
Ötödik alkalommal szervezett civil véradást a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ Székesfehérváron. Hétfőn délután 14 órától várták a véradókat a szervezők a Fehérvári Civil Központban. A véradáson jelen volt Törő Gábor országgyűlési képviselő, Mészáros Attila alpolgármester és Molnár Tamás civil ügyek tanácsnoka is.

 

 

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága kezdeményezésére ötödik alkalommal szerveztek civil véradást Székesfehérváron, a Fehérvári Civil Központban. Az esemény megszervezésében részt vettek a civil központok és a vérállátó szolgálatok dolgozói is. A rendszeres véradásokra azért van szükség, hogy a vérellátás zavartalan maradjon és mindenki azonos feltételekkel férjen hozzá vérhez és vérkészítményekhez. Az OVSZ munkája a hazai egészségügyi ellátás egyik alapköve, hiszen vérkészítmények nélkül számos beteg felépülése vagy élete válságba kerülhet. A Fehérvári Civil Központban hétfőn olyan 18-65 éves, minimum 50 kg testsúlyú lakosok jelentkezését várták, akik egészségesnek érzik magukat.

Az eseményen részt vett Törő Gábor országgyűlési képviselő, Mészáros Attila alpolgármester, valamint Molnár Tamás, környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka is.
Nagyon fontos, hogy ezt a néhány percet odaadjuk az életünkből, mert ezzel életeket tudunk megmenteni. Szeretném megköszönni az Echo Innovációs Műhelynek és a Fejér Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központnak, hogy lehetőséget biztosítottak a véradásra, amivel sokan éltek ma is." - mondta el Mészáros Attila alpolgármester.

„Amikor civil szféráról, önkéntességről beszélünk, akkor a véradás az egyik legrégebbi tevékenység, hiszen önkéntesen vállalják az emberek, hogy segítenek másokon. Nem mellékesen pedig a saját egészségüknek is jót tesznek ezzel, hiszen a szervezet működésének is jót tesz a véradás" - emelte ki Molnár Tamás, a környezetvédelmi és civil ügyek tanácsnoka, aki örömét fejezte ki amiatt is, hogy szerencsére egyre több emberhez jut el a véradás lehetőségének híre: míg az első Civil Véradáson alig voltak, ma már azt lehetett látni, hogy sorban állnak az emberek. Molnár Tamás tanácsnok arra is buzdította a fehérváriakat, hogy aki nem élt a mai lehetőséggel, az keresse a helyszíneket és időpontokat az Országos Vérellátó Szolgálat (https://www.ovsz.hu/hol-adhatok-vert) oldalán.

A koronavírus-járvány negyedik hullámának közeledtével ismét igen fontossá vált a véradás folyamatosságának biztosítása. A vér az egyetlen olyan dolog, amit a tudomány jelenlegi állása szerint nem lehet mesterségesen előállítani, így szükség van az emberek közreműködésére. Fontos tudni, hogy a véradók és a vért kapó betegek egészségének védelme érdekében az Országos Vérellátó Szolgálat megelőző intézkedéseket vezetett be, amelyek garantálják a biztonságos véradást. A véradás fontosságára az elmúlt napokban toborzó kampány hívta fel a figyelmet, amelyben részt vett Vargha Tamás országgyűlési képviselő, Kovács Sarolta olimpiai bajnok öttusázó és a helyi szervezetek képviselői is. A cél az volt, hogy minél többen eljöjjenek hétfőn a Fehérvári Civil Központba.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >