Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kormányzati támogatással megkezdődhet a Szent György Kórház bővítése Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 08.
11,5 milliárd forintos kormányzati támogatással megkezdődhet a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház bővítése – adta hírül közösségi oldalán Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. Korszakosnak nevezte a most bejelentett döntést a város polgármestere. Dr. Cser-Palkovics András közösségi oldalán üdvözölte a Modern Városok Program keretében megvalósuló kórházfejlesztést.

 

 

Mint a Vargha Tamás közösségi oldalára kikerült videóból kiderül, a Kormány 11,5 milliárd forintos forrást biztosít, így kezdődhet az új kórházi tömb építése, melynek köszönhetően 112 ággyal bővül a Kórház onkológiai, pulmonológiai és infektológiai ellátása.


„A Kormány további 1,6 milliárd forintot biztosít az ellátáshoz szükséges új eszközök beszerzésére, és a már meglévő épületek légtechnikai rendszerének felújítására.” – erősítette meg Székesfehérvár országgyűlési képviselője.

Korszakos jelentőségű kórházfejlesztésről döntött a kormány – írja Facebook-oldalán dr. Cser-Palkovics András. A város polgármestere további részleteket is megosztott a Modern Városok Program keretében megvalósuló közel 6000 négyzetméteres, háromszintes épület megvalósításáról: „A beruházás bontási munkákkal és tereprendezéssel kezdődhet, közben véglegesítik az engedélyes és kiviteli terveket, ami alapján indulhat az új épület építése. (…)

Az új épületben 1-2 ágyas kórtermek kerülnek kialakításra önálló vizesblokkal, akadálymentesített kórteremszámmal. Közvetlen lesz a kapcsolat a sürgősségi fogadóhellyel, diagnosztikával, rövidebb, biztonságosabb betegutakat biztosítva ezzel. A Modern Városok Program keretében megvalósuló mintegy 14 milliárdos beruházás részeként egy 1,6 milliárdos eszközfejlesztésről is döntött a kormány, aminek keretében a kórházunk meglévő épületeinek légtechnikai rendszerének cseréjére is sor kerül. A fejlesztés részét képező külső parkolók pedig már el is készültek. További 80 belső parkoló is készül majd és felújításra kerül a függőfolyosó is. Székesfehérvár, Fejér megye és az egész régió számára is kiemelkedő jelentőségű tehát a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat.

A teljesítési határidő a szerződéskötéstől számított 730 nap. A mostani építkezés méltó folytatása a 2014-ben átadott, 6000 négyzetméteres, 3 szintes- központi műtőnek és intenzív osztálynak helyet adó - új épületnek.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >