Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Könyves Flashmob szerdán a Bartók téren
Könyves Flashmob szerdán a Bartók téren Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 08.
Könyves Flashmob lesz az olvasás világnapján, szeptember 8-án, 17 órától a Vörösmarty Mihály Könyvtár előtt. Az eseményre bárki elhozhatja az otthon már nem forgatott könyveket, és találhat magának új, érdekes olvasmányokat.

 

 

Az olvasás világnapját 55 éve ünneplik világszerte. Az UNESCO szeptember 8-át nevezte ki az olvasás nemzetközi napjává azzal a céllal, hogy felhívják az írás-olvasás készségének fontosságára az emberek figyelmét: az írni és olvasni tudás alapvető emberi jog, a tanulás alapköve. Az olvasás nem csak tanuláshoz szükséges, hanem kellemes időtöltés is: kikapcsolódás, amelynek során fejlődik az ember szókincse, memóriája, kreativitása. Egyszerre hat a képzeletre és az érzelmekre is. Ahogy Vekerdy Tamás is írta: „Az olvasás - ha élvezetet okoz - segít élni. Átélni és túlélni is.”

Az olvasás világnapján, amely ebben az évben a 92. Ünnepi Könyvhét idejére esik, könyves flashmob-ot szervez a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A  Közösségi oldalukon közzétett felhívás szerint, ha van olyan könyve, ami évek óta a polcon porosodik, Önt nem érdekli, de másnak érdekes lehet, hozza el, hagyja el és vigyen helyette egy Önnek megfelelőt. A hozott könyv ne legyen szakadt, gyűrött, rongált, összefirkált, pecsétes. A könyvtár 25 könyvvel járul hozzá a rendezvényhez.

A Könyves Flashmob szeptember 8-án, szerdán 17 órakor kezdődik a Vörösmarty Mihály Könyvtár központi épülete előtt a Bartók Béla téren.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >