Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Hirdetmény a vendéglátó üzletek adatszolgáltatási kötelezettségéről Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 08.
A vendéglátó üzletek üzemeltetőihez fordul hirdetményével a Polgármesteri Hivatal. Kérik a vonatkozó – és alábbiakban olvasható – Kormányrendelet hatálya alá tartozó vendéglátó egységeket, hogy amennyiben eddig nem tették, úgy 2021. október 31-ig tegyenek eleget az üzlettípusra vonatkozó bejelentési kötelezettségüknek.

 

 

A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX.29) számú Kormányrendelet 31.§-a alapján a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetében 2021. március 31-ig be kellett jelentenie a vendéglátó egység üzlettípusát. (1.  étterem, 2. büfé, 3. cukrászda, 4. kávézó, 5. italüzlet, bár, 6. zenés-táncos szórakozóhely, 7. munkahelyi/ közétkeztetést végző vendéglátóhely, 8. gyorsétterem, 9. rendezvényi étkeztetés, 10. alkalmi vendéglátóhely, 11. mozgó vendéglátóhely)

A kereskedelmi hatóság 2021 februárjában 739 üzlet üzemeltetőjének küldött tájékoztató levelet és adatkérő nyomtatványt, amelynek visszaküldésével tehettek eleget a Kormányrendeletben megfogalmazott adatszolgáltatási kötelezettségnek. A vendéglátó üzletek 2/3-a nem nyilatkozott.

Időközben a kormányrendeleti szabályozás kiegészítése alapján a jegyző mint kereskedelmi hatóság, 2021. október 31-ig köteles hatósági ellenőrzés keretében ellenőrizni az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését.

Amennyiben a hatósági ellenőrzés során megállapításra kerül, hogy a kereskedő nem tett eleget a fenti adatszolgáltatási kötelezettségének, a jegyző a vendéglátó üzletet azonnali hatállyal az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséig be kell hogy zárassa.

A Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztályának Igazgatási és Környezetvédelmi Irodája kéri a vendéglátó egységek üzemeltetőit, hogy legyenek figyelemmel a határidőre, és aki eddig nem tett eleget bejelentési kötelezettségének, pótolja.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >