Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérváron találkoztak az ország villanyszerelői
Székesfehérváron találkoztak az ország villanyszerelői Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2021. szeptember 08.
Az Elektromosipari Magánvállalkozók Országos Szövetsége (EMOSZ) idén Székesfehérváron rendezte a XXV. Villanyszerelő konferenciáját. A MOL Arána Sóstó adott otthont a rendezvénynek, így szabadtéren, biztonságos körülmények között rendezhették meg konferenciájukat, ahova az ország minden részéről érkeztek villanyszerelő szakemberek és kiállítók.

 

 

A villanyszerelési munkák összvolumenben több mint felét magánvállalkozók végzik Magyarországon, és a villamos szerelési anyagok – akár hazai, akár külföldi – igen nagy hányada is a magán kis- és nagykereskedőknél vásárolhatók meg.

Mayer Gergely az EMOSZ elnöke elmondta, hogy a konferencián bemutatják az újdonságokat a kereskedők, de fontos céljuk, hogy a folyamatosan változó előírásokra is felhívják a szakemberek figyelmét. Ez a legnagyobb kihívás a villanyszerelők számára, hiszen nagyon sok újdonság van a szakmában, amit követniük kell. „Ez a rendezvény szinte mindig Budapesten volt, idén viszont a zárt térből Fehérvárra, a MOL Aréna Sóstóra hoztuk az éves konferenciát, ahol szabadtéren meg tudjuk tartani a mintegy félezer embert érdeklő összejövetelt.”

A villanyszerelő oktatással kapcsolatban elmondta, hogy a piacon a szakképzett villanyszerelők akár havi 5-600 ezer forintot tudnak keresni, így viszont kevesen szeretnének a tanári asztal mögé ülni, ennek ellenére sok elhivatott oktató és tanár ember van a szakmában.

Az épületvillamossági szakterület az építési szerelőipar meghatározó része, mely ma már nem csak a régi, “tradicionális” villanyszerelésből áll. Az erősáramú épületbetáplálás, a villamos hálózatszerelés, a mind jobban specializálódott világítási berendezések mellett szerves része a hírközlési, adatátviteli, a tűz- és vagyonvédelmi, valamint épületfelügyeleti rendszerek kialakítása.

A konferencia résztvevőit Lehrner Zsolt alpolgármester köszöntötte. Mint mondta az ország egyik legerősebb iparával, gazdaságával rendelkező városként Székesfehérvár villamosenergiából is az egyik legtöbbet felhasználó város. „Ahol, ennyi áram fogy, ott szükség van a kiváló villanyszerelőkre is. Ehhez ma már nem elég az iskolákban megszerzett tudás, elengedhetetlen a folyamatos tanulás, az új technológiák megismerése, és a mindennapi gyakorlatba való beépítése, aminek a szakmai konferenciák mindig kiváló terepei. Büszkék vagyunk rá, hogy idén Székesfehérvár adhat otthont a konferenciának.”

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >