Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Történelmi hadijáték nap Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. szeptember 10.
Historikum címmel történelmi hadijáték napot szerveznek szeptember 11-én, szombaton. A Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltárában 10 és 17 óra között nyolc asztalon mindenki kipróbálhatja „hadvezéri” képességeit.

 

 

Jó stratégiára, történelemtudásra és játékos kedvre van szüksége a történelmi hadijáték napra érkezőknek szombaton. A Magyar Nemzeti Levéltár Fejér Megyei Levéltárában szeptember 11-én 10 és 17 óra között nyolc asztalon mindenki kipróbálhatja „hadvezéri” képességeit.

Az ókori hadszintéren numidiai harcosok csapnak össze a Római Birodalom légióival, a kora középkorban egy viking–angolszász ütközet résztvevői lehetünk, míg egy környékbeli csatában, az 1601. évi sárréti török–magyar összecsapásban is kipróbálhatjuk tudásunkat. A negyedik asztalon az 1631-es breitenfeldi csata helyszínére „utazhatunk”, ahol a harmincéves háború egyik összecsapását tekinthetjük meg és próbálhatjuk ki, míg az ötödik asztalon az 1848-as pákozdi csatát játszhatjuk újra.

Az első világháború után érdeklődők a keleti frontra tehetnek időutazást, ahol az osztrák-magyar csapatokhoz érkező német tábornok látogatását zavarják meg az orosz cár csapatai. A hetedik asztalnál a II. világháborúba, egy 1945 eleji német és amerikai csapatok közötti harcba cseppenhet az időutazó, a nyolcadik helyszínen a tankok és harcjárművek szerelmesei a World of Tanks társasjátékot próbálhatják ki.

Lehetőség lesz a harmincéves háború fegyvereit megszemlélni és megismerni egy „igazi” flamand muskétással egyetemben. Ezen a napon, a bátor időutazók közel 2000 év történését élhetik meg egy helyszínen.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >