Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Székesfehérvári Szociális Alapítvány 80 gyermek iskolakezdését segíti Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. szeptember 09.
A tavalyi évhez hasonlóan idén is támogatja a rászoruló családokban élő gyerekek iskolakezdését a Székesfehérvári Szociális Alapítvány. A szervezet gyermekenként 10 ezer forint értékű tanszervásárlási utalványt ad, ami további 10 százalékos bolti kedvezménnyel egészül ki, így valójában 11 ezer forintos segítséget jelent. Az utalványok osztását tegnap délelőtt kezdte meg a szervezet.

 

 

A Székesfehérvári Szociális Alapítvány 80 gyermek iskolakezdését támogatja. A tanszervásárlási utalványok átadása szerdán délelőtt kezdődött el a szervezet Sarló utcai irodájában. Az alapítványt Székesfehérvár Önkormányzata a Városgondnokságon keresztül hozta létre, így is lehetőséget teremtve arra, hogy számos módon segítséget nyújtsanak a nehézségekkel küzdő családoknak, időseknek.

A feladatellátáshoz a város biztosítja a forrást, mondta az átadáson Lehrner Zsolt alpolgármester. Hozzátette, a családoknak évek óta könnyebbséget jelent, hogy az állam ingyenesen biztosítja a tankönyveket, ám az iskolakezdés, a tanszerek beszerzése, a ruházkodás komoly terhet jelent így is az iskolás gyermekeket nevelőknek. A Székesfehérvári Szociális Alapítvány 80 gyermek számára ad tanszervásárlási utalványt, ami jelentős segítség.

Láng Györgyné, az alapítvány elnöke hangsúlyozta: a szervezet számos módon segít, de fontos, hogy készpénzt nem ad senkinek. Például, ha valakinek díjhátraléka van, akkor az alapítvány közvetlenül a szolgáltatónak fizeti ki a tartozást. A tanszervásárlás kapcsán egy helyi papírüzlettel úgy állapodtak meg, hogy az utalvány értékén felül további 10 százalék kedvezményt ad, így a vásárlás tulajdonképpen 11 ezer forintot jelent. Az utalványt több részre bontották, így a támogatást igény szerint részletekben is fel lehet használni.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >