Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Ősi ellenfelek új szereplőkkel
Ősi ellenfelek új szereplőkkel Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 26.

ImageHárom hónappal a legutóbbi összecsapásuk után a rájátszás második fordulójában újra megmérkőzött egymással a két megyei rivális, a Fehérép Alcoa FKC és a Dunaferr NK. - tájékoztatta szerkesztőségünket Pálfai Károly sajtóreferens, aki elmondta: Bár a szereplőkben jelentős változás történt – a januári Dunaferrből hárman, az FKC-ből kilencen léptek ma pályára – a meccs hasonlóan alakult, és tizenöt-gólos fehérvári győzelem született.

 

NBI, rájátszás (5-8. helyért), 2. forduló:

Fehérép Alcoa FKC – Dunaferr NK 40-25 (17-10)

Köfém Sportcsarnok, 500 néző Vezette: Bujdosó, Tomecskó

FKC: Djeric, Szikora, Trimmel (kapusok), Lévai 8, Nikolic 6, Azari 5, Trishchuk 5 (3), Vincze 5, Vijunaite 4, Kamper 3, Szegedi 3, Emberovics 1. Vezetőedző: Sótonyi László

Dunaferr: Pisák, Győri (kapusok), Vadász 7, Sári 5 (2), Slakta 5, Takács 4, Erdősi 3, Felső 1, Berta, Tamás. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

Hétméteresek: 3/4 (Vincze hagyta ki); 2/2

Kiállítás: 8 perc, illetve 8 perc

Az eredmény alakulása: 5. perc: 1-1, 10. perc: 4-3, 15. perc: 9-6, 20. perc: 12-7, 25. perc: 15-9; 35. perc: 20-11, 40. perc: 25-12, 45. perc: 29-14, 50. perc: 31-19, 55. perc: 36-22.

A mérkőzésről…

- A januári Fehérép-Dunaferr mérkőzéshez képest jelentősen átalakultak a csapatok. A vendégeknél mindössze Pisák Renáta, Slakta Petra és Tamás Krisztina játszott akkor és ma is. Vincze Melinda és Azari Fruzsina is szerepelt mindkét meccsen – de az alapszakaszban a Dunaferrnél, ezúttal a fehérváriaknál. Az FKC-ben a januári csapatból öten nem léptek ezúttal pályára; őket Meli és Fruzsina mellett Trimmel Brigitta, az FKC 19 éve kapusa, pótolta.

-Brigi, ebben a szezonban először kapott szerepet az FKC felnőtt NBI-es csapatában.

- Lévai Zsófia mai nyolc találatával alaposan megdöntötte a fehérvári gólrekordját: az FKC játékosaként felnőtt NBI-es mérkőzésen eddig négy gól volt a csúcsa (éppen a Dunaferr ellen idén januárban). Még a 2006/2007-es idényben makói színekben a Spartacusnak az alapszakaszban tíz, a rájátszásban tizenegy gólt lőtt Zsófi.

Edzői vélemények

A Fehérép Alcoa FKC tizenöt-gólos győzelme ellenére sem lehetett elégedett csapata játékával Sótonyi László, akinek elsősorban tanítványai védekezésével és a kapusteljesítménnyel kapcsolatban maradt hiányérzete. Ezzel szemben dunaújvárosi kollégája, Rapatyi Tamás a súlyos vereségtől függetlenül jogosan dícsérhette fiatal játékosainak a hozzállását.

Sótonyi László, a Fehérép Alcoa FKC vezetőedzője:

„Volt két-három figyelmetlen periódusunk a meccs során. Összességében elmondhatjuk, igen jelentős különbség van a két csapat játéktudása között. Ettől eltekintve hasznos mérkőzést játszottunk, tudtunk gyakorolni, volt néhány bíztató lerohanásunk. A kapott gólok számát mindenképpen soknak tartom, védekezésben volt több olyan rövidzárlatunk, amelyet nagyobb figyelemmel elkerülhettünk volna. Hat-nyolc gólt kaptunk ilyen hibákból, mind a kapusok, mind a védelem nem nyújtott igazán jó teljesítményt ma.“

Rapatyi Tamás, a Dunaferr NK vezetőedzője:

„Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy az eredménnyel foglalkozzunk, csak a mutatott játék számít most nekünk. Úgy érzem, a mai mérkőzésen is bizonyították a lányok, hogy sokra hivatottak. A fiatal játékosok játékában benne vannak az üresjáratok, ami az eredményesség rovására megy. Amiben mindenképpen fejlődést látok, hogy most már ebből a hullámvölgyből ki tudunk meccs közben is kászálódni. Ezt láthattuk a második félidő elején is: a szünet után nagyon gyengén, kicsit elképzelés nélkül kezdtünk el játszani, de a 8-10. percre sikerült megtalálnunk a játékunkat. Innen kezdve egészen a véghajráig tartani tudtuk az eredményt.“

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >