Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Lévai Zsófia: Alázat és tisztelet
Lévai Zsófia: Alázat és tisztelet Nyomtatás E-mail
Írta: Pálfai Károly   
2009. április 27.

ImageA Fehérép Alcoa 19 éves átlövője a pénteki bajnokira visszatekintve azt emelte ki, hogy a gyengébb csapatok ellen is megfelelő alázattal, a lehető legjobb teljesítményre törekedve kell játszani, így tisztelve meg az ellenfelet és a közönséget. Zsófi az elveket a gyakorlatba is átültette: nyolc góljával a mezőny legeredményesebb játékosának bizonyult a Dunaferr elleni mérkőzésen.

 

A második félidőben nagyon elkaptad a fonalat! Mi változott akkora az első játékrészhez képest?

„Nem is tudom pontosan… Mint mindig, próbáltam megfogadni az edző tanácsait, és összeszedni magamat. Szerencsére ez egész jól sikerült!”

Az eredményjelző jelentős különbséget mutatott a lefújáskor a két csapat neve mellett; mennyire voltál elégedett csapatod teljesítményével?

„Amit lehetett, azt nagyjából ki is hoztuk a mérkőzésből. Voltak hibáink, amiket feltétlenül ki kell javítanunk az elkövetkezendő napokban, hiszen a következő fordulóban a rájátszás legnehezebb meccse vár ránk Hódmezővásárhelyen.”

Nehezebb a megfelelő szintre felpörögni olyankor, amikor tudjátok, hogy egy kötelező győzelem előtt álltok egy szerényebb játékerejű csapat ellen?

„Minden mérkőzésen ugyanolyan alázattal kell pályára lépnünk, a saját játékunkat kell játszanunk, és amennyire csak lehet, meg kell vernünk aktuális ellenfelünket. Mindegy ki ellen lépünk pályára, azzal meg kell tisztelnünk őket és szurkolóinkat is, hogy mindig a legjobb tudásunkat próbáljuk nyújtani.”

A vásárhelyi mérkőzés akár az ötödik hely sorsáról is dönthet. Mit kell tennetek, hogy sikerrel vegyétek az akadályt?

„A legfontosabb ezúttal is az lesz, hogy ráerőltessük a mi játékstílusunkat ellenfelünkre. Maximálisan be kell tartanunk az edzői utasításokat, és ha megcsináljuk azokat a dolgokat, amiket tudunk, akkor nyerni fogunk.”

Ez így egyszerűnek hangzik…

„Igen, a pályán bizonyára nehezebb dolgunk lesz, de ki kell viteleznünk a terveket. Reméljük, hogy a következő mérkőzésen már a mostani sérültjeink is visszatérhetnek, mert rájuk nagy szükségünk lenne.”

Kire kell igazán figyelni a vásárhelyi játékosok közül?

„Az egész kezdőcsapatunk nagyon jó játékosokból áll, bármelyikük okozhat problémákat, ha nem figyelünk eléggé. A legjobbjuk talán az ukrán válogatott Olha Nikolayenko, aki igen gólerős átlövő.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >