Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Jazzmajális a KJF-en Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 27.

ImageA Kodolányi János Főiskola Művészeti Tanszékének szervezésében a következő két hétben két nagyszabású nemzetközi zenei eseményre kerül sor Székesfehérváron és Siófokon. Szondi Réka sajtóreferenstől megtudtuk, hogy Brandon Fields világhírű los angeles-i szaxofonos április 30-án, 15 órától tart mesterkurzust a KJF könyvtárának olvasótermében.. Brandon Fields a ma élő egyik legnagyobb alt -és tenorszaxofonos, aki immáron harminc éve tartozik a világ élvonalába.

 

Játékában a tudatosság, az ösztönösség, és a zenei alázat egészen egyéni szinten ötvöződik, talán ezért tud minden zenei műfajhoz kaméleonként alkalmazkodni, de ugyanakkor hihetetlen egyéni játékmóddal rendelkezik, melyben fellelhetők a jazz, a blues, a funk, és a soul zene elemei is.

Image
.

Brandon Fields nem csak a jazz világából ismert muzsikus, hiszen többek között olyan művészekkel játszott együtt, mint Michael Jackson, Tower of Power, Earth Wind & Fire, Elton John, Quincy Jones, Nancy Wilson, Jewel, B.B. King, Everclear, Bonnie Raitt, Babyface, Toto, Luther Vandross, Luis Miguel, Al Jarreau, Robben Ford, Bobby Caldwell, Los Lobotomys, The Rippingtons, Nancy Sinatra, George Duke, Stanley Clarke, The Temptations, Buzz Feiten, Michael McDonald, Randy Newman, Neil Diamond, Kenny Rogers, David Garfield, Lionel Richie, Queen Latifah, Rob Thomas, Engelbert Humperdink, Harry Connick Jr.

A KJF hallgatói és munkatársai ingyen látogathatják a kurzust, külsős diákoknak a belépő 500 Ft-ba kerül, felnőtteknek pedig 1000, Ft-ba.

Siófok lesz a jazz fővárosa májusban, ugyanis 2009. május 7. és 10. között kerül sor a 2. Nemzetközi Kodolányi Jazzversenyre. A 30 évnél fiatalabb tagokból álló, 3-7 tagú combo-formációk a jazz nagyjaiból álló zsűri előtt mutatják be tudásukat. A siófoki versenyen 7 országból 10 zenekar kap lehetőséget arra, hogy a John Hollenbeck (USA), Hans Glawischnig (USA), Ed Neumeister (USA-Graz), Gonda János és Szabó Dániel alkotta zsűri, és természetesen a jazz zenét kedvelő közönség előtt is játszon.

 

Image
.

A rendezvény utolsó napján, május 10-én este 8 órától a zsűri tagjaiból álló zenekar valamint a verseny győztes együttese ad különleges gálakoncertet. A versenyre és a gálakoncertre a belépés ingyenes. Helyszín: Kodolányi János Főiskola Siófoki Intézetének Díszterme (Siófok, Petőfi sétány 1.)

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >