Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Világbajnokságon remekelt Janota Zoltán
Világbajnokságon remekelt Janota Zoltán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. szeptember 22.
Olaszországban rendezték meg az Aquatic Runner Világbajnokságot, melyen a székesfehérvári Janota Zoltán 40. helyezést ért el, korcsoportjában pedig az 5. lett! Sőt, még a verseny magyarországi nagykövetének is megválasztották!

 

 

Janota Zoltán az eXtremeMan Nagyatád versenyén elért eredményével szerzett jogot az olaszországi Aquatic Runner Világbajnokságon való indulásra. (A nagyatádi próba a 18. ironman távú versenye volt. Idén újra a TOP10-ben végzett: abszolút 8.-ként ért a célba - korcsoportjának 5. legjobb idejével.)

 

A közismert triatlonistától megtudtuk, hogy e versenysorozat már több éve zajlik, ám sokan nem ismerik hazánkban. Kár, pedig rendkívül izgalmas körülmények között bizonyíthatják itt tudásukat a sportolók. Az Aquatic Runner egy kicsit hasonlít a triatlonra, de mégis eléggé sajátos sportágnak tekinthető.

 

Az Aquatic Runner Világbajnokságon járt Janota Zoltán (Fotó: Tiziano Faggiani)

 

„Az árapálytól függően általában 25 km tengerparti, nagyrészt homokos futás és 6 km tengeri úszás vár a világdöntőn indulókra a Grado és Lignano városa által átölelt tengeröbölben és a kis szigeteken.” – részletezte Johnny – „A versenyt nehezíti, hogy egyik szigetről a másikra kell úszni. Ehhez hozzájön, hogy néha térdig érő vízben cammog az ember, majd szembesül az erős áramlatokkal, a folyamatosan változó hullámokkal és a széllel is.”

 

Idén több mint 220 fő kvalifikálta magát a rövidtávú úszó-futó erőpróbára – 20 országból.  Sokan közülük egész évben csak erre a napra készültek. A versenyt komoly biztonsági (a Covid-miatt pedig kiemelt egészségügyi) előírások jellemezték. A nagyszámú és jól felkészített szervezői gárdában helyet kapott Horváth Petra, a Family Tree versenyzője és Szőke Marianna, az egyesület elnöke / kiváló gyógytornásza is.

 

 

                                                         25 km tengerparti, nagyrészt homokos futás várt a versenyzőkre (Fotó: Tiziano Faggiani)

 

 

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/09/18/vilagbajnoksagon-remekelt-janota-zoltan-akibol-nagykovet-is-lett

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >