Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Tanórát adtak a kanadaiak
Tanórát adtak a kanadaiak Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2009. április 27.

ImageAhogy azt várni lehetett, a magyar jégkorong-válogatott minden idegszálával harcolva is szinte végig védekezésre kényszerült Kanada ellen az A-csoportos VB-n. Helytálltunk, a végeredmény 9-0 lett a juharleveleseknek.

 

Magyarország - Kanada 0-9 (0-4, 0-2, 0-3)
Zürich-Kloten, 5000 néző, vezette: Looker (USA), Piechaczek (GER), Wehrli, Wirth (SUI)


Magyarország: Szuper - Svasznek, Sille, Vas J., Palkovics, Fekete, Horváth, Tokaji, Vas M., Ladányi, Peterdi, Szélig, Ennaffati, Kovács, Vaszjunyin, Jánosi, Kangyal, Ondrejcik, Benk, Majoross, Holéczy, Hetényi (kapus). Szövetségi kapitány: Pat Cortina.


Kanada: Mason - Hamhuis, Weber, Roy, Heatley, Spezza, Doughty, Phillips, Stamkos, Doan, St. Louis, Schenn, White, Upshall, Horcoff, Lombardi, Fisher, Armstrong, Neal. Szövetségi kapitány: Lindy Ruff.

Hihetetlen, hogy a magyar jégkorong-válogatott A-csoportos világbajnokságon Kanada ellen korcsolyázhatott jégre. Az pedig, hogy mintegy 3000 magyar szurkoló látogatott ki a helyszínre, hogy láthassa ezt a sporttörténelmi eseményt, tovább fokozza ennek a csodaszámba menő történetnek a szépségét.

A kanadaiak az első perctől az utolsóig igazolták, miért is számítanak a világbajnokság egyik legnagyobb esélyesének. Fantasztikus sebességgel cikáztak a jégen, szemmel is nehezen követhető átadásokkal hozták helyzetbe egymást, amely lehetőségeket biztos kézzel váltottak gólra. A mieink hősiesen igyekeztek meggátolni a viharsebes ellenfél találatait. A hálás publikum nagy ovációval fogadott minden magyar közbenyúlást, megindulást vagy lövést. Sajnos a mérkőzésen kulcscsonttörést szenvedett az Alba Volán 19 csatára, Benk András, így számára véget ért a VB.

Ugyan a szépítő gól nem jött össze, a mieinket - teljes joggal - hősként ünnepelte a közönség.

Csak annyit írhatunk: fiúk, köszönjük az élményt!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >