Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Gazdag szabadidős programkínálat minden korosztálynak a hétvégén
Gazdag szabadidős programkínálat minden korosztálynak a hétvégén Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. szeptember 24.
Szórakoztató, ismeretterjesztő, hagyományőrző programok, zenés felüdülés, természetközeli élmények szolgálják a székesfehérváriak kikapcsolódását az előttünk álló hétvégén. A gazdag kínálatból mindenkinek lesz alkalma választani. Lesz Kultúrházak Éjjel-Nappal, cipőkiállítás, balett-terasz, csataltéri sokadalom, Punnany Massif-koncert, elektromos járművek találkozója, jövőtudatos fesztivál a Sóstón és éremgyűjtő találkozó.

 

 

 

Szeptember 24-25-26-án, pénteken, szombaton és vasárnap a Kultúrházak Éjjel-Nappal programsorozat is kínál kikapcsolódási lehetőséget „Mindennap értéket adunk!” mottóval. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban és közösségi házaiba – Öreghegyen, Felsővárosban, Feketehegy-Szárazréten, Királykúton, Kisfaludon és Csalán – hívják és várják az érdeklődőket. 
Kiemelkedik Illés Katalin cipőtervező mesebeli alkotásainak kiállítása, amely szeptember 24-én, pénteken 17 órakor a nyílik az SZKKK Fürdősori központi épületében, a Csónakázó-tó mellett. 
Ezt követi 18.00 órától a SZEVASZ, TERASZ! új kezdeményezés, melynek első vendége a Székesfehérvári Balett Színház lesz. 

Szeptember 25-én, szombaton 10.00 és 16.00 óra között Csatatéri sokadalom
 lesz a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen, a XII. Honvédfesztivál keretében. A pákozd-pátka-sukorói csata 173. évfordulója alkalmából katonai hagyományőrzők közreműködésével, korhű bemutatók során ismerkedhetnek meg a látogatók hazánk védelmének ezeréves történelmével, annak legfőbb eseményeivel. Megelevenedik a híres csata, amely mindig sok látogatót vonz a KEMPP-be.

Szeptember 25-én, szombaton 20.30 órakor ingyenes, szabadtéri Punnany Massif-koncerttel
 búcsúzhatja a nyarat Székesfehérvár. Az ország egyik legnépszerűbb fesztiválzenekara a FEZEN fesztiválterületén, az Új Váralja soron felállított szabadtéri színpadon lép a közönség elé. A belépés ingyenes, de védettségi igazolványt kérnek a szervezők.

Szeptember 26-án, vasárnap 10.00 órától a Menő Jövő – Elektromos Járművek Találkozója várja az érdeklődőket a Várkörúton és a Rákóczi utcán. Az egész napos programban az elektromos közlekedés szinte teljes kínálata megjelenik. 18 féle autótípussal, robogóval, nagymotorral és még mozdonyszimulátorral is találkozhatnak a kilátogatók, akik a legtöbb járművet ki is próbálhatják, ha rendelkeznek érvényes jogosítvánnyal. Bemutatkoznak a Városgondnokság elektromos járművei is, illetve a Prohászka ligetben közlekedési és KRESZ-játékokkal, kergebringával, fajátékokkal és mobil akadálypályával várják a gyerekeket. 

Szeptember 25-én és 26-án, szombaton és vasárnap 10.00 órától Tisztán látszik! címmel jövőtudatos fesztivált szerveznek a Sóstó Természetvédelmi Területen és a Látogatóközpontban. A rendezvényen számos olyan programelem van, amivel élményt szerezhetünk a környezettudatosság területén. Lesz között szerepel "zöld" robotika – digitális élménypark, gyereksziget öko-játékokkal, RePlacc, ÖkoTerasz és KRESZ-park, Meseösvény, ökotúra és ökolábnyom teszt, LIME és Segway kipróbálás és ügyességi pályák, Bebiciklizés - biztonságos városi biciklizés, Felelős Gasztrohős és madárgyűrűzés. A programok a Zöld Busz köré csoportosulnak, melynek ingyenes körjáratai mindkét napon reggel 9-órától indulnak a Ligetsorról.

Szeptember 26-án, vasárnap 9.00 órakor nyitja meg Őszi Éremgyűjtő Találkozóját
 a Magyar Éremgyűjtők Egyesülete Fejér Megyei Alba Regia Szervezete. A nagyszabású rendezvényt szeptember 26-án, vasárnap 8.00 és 14.00 óra között a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartják. Újra lesz szabad éremcsere, kiállítás és éremkibocsátás a Fehérvári Nagyjaink-sorozat keretében.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >