Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Ezüstdiplomás mérnökök
Ezüstdiplomás mérnökök Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. szeptember 27.
Kilenc egykori „geos” és 44 „kandós” hallgató vette át ezüstdiplomáját szombaton délután a Városháza Dísztermében tartott ünnepségen. A 40 éve végzetteket a város nevében Mészáros Attila alpolgármester, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara részéről Prof. dr. Györök György dékán köszöntötte. Az Alumnik visszaemlékezéseit követően pedig felzúgott a két kar egykori csatakiáltása is.

 

 

A Városháza Díszterme adott otthont az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar emlékoklevél-átadó ünnepségének, amelyen az egyetem vezetői, tanárai, munkatársai, a 40 évvel ezelőtt diplomát szerzett egykori hallgatói a családtagok, barátok körében vehették át ezüstdiplomájukat. Az elnökség bevonulását követően Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. „A műszaki képzésben az elmúlt négy évtizedben sok minden változott, de egy dolog biztos nem: műszaki végzettségű mérnökökre akkor is, most is és a jövőben is szüksége van a városnak. Az ipar átalakulásával lépést tartva a város és az ország fejlődését szolgálva dolgozunk közösen az egyetemmel.” – mondta az alpolgármester.

Ez az ünnep remek alkalmat teremt arra, hogy visszaidézzük másfél emberöltőnyi önmagunkat, emlékezzünk a hallgatói évekre, az együtt szerzett élményekre, a fiatal, pályakezdő énünkre.” – e gondolatokkal köszöntötte a 40 éve diplomát szerzett hallgatóságot dr. Györök György professzor. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar dékánja beszédében röviden szólt az egyetem jelenlegi felépítéséről, és büszkén számolt be arról, hogy a fehérvári karon jelenleg 855 mérnökhallgató tanul.

Az ünnepi köszöntőket követően először a Geoinformatikai Intézet jogelődjében 40 évvel ezelőtt végzett egykori hallgatók kapták kézhez ezüstdiplomájukat. A Mérnöki Intézet jogelődjében 1971 szeptemberében a szakemberigény kielégítésére indult el a Kandó Kálmán Villamosipari Műszaki Főiskola berkein belül a székesfehérvári kihelyezett tagozat. A Gyengeáramú Kar Számítástechnikai Szakán 40 évvel ezelőtt végzett 6. évfolyam egykori hallgatói dr. Pogátsnik Monika, az OE Alba Regia Műszaki Kar oktatási dékánhelyettesétől, dr. Pődör Andrea, az OE Alba Regia Műszaki Kar Geoinformatikai Intézetének igazgatójától, dr. Györök Györgytől és Mészáros Attilától vehették át az emlékdiplomát.

Az Alumnik nevében Tápai József földmérő és Bogdán Jenő villamosmérnök visszaemlékezéseikben felidézték a Fehérváron töltött évek legszebb emlékeit. Az egykori főiskolák, a „geosok” és „kandósok” között zajló focibajnokságokat, a közösségi munkákat, a szakestélyek és vizsgaidőszakok felejthetetlen pillanatait. A nevetéssel, tapssal fűszerezett múltidézést a két kar csatakiáltása zárta.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >