Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow OB-n jártak a fehérvári bokszolók
OB-n jártak a fehérvári bokszolók Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2021. szeptember 30.
Érmekkel tértek haza az Ifjúsági Ökölvívó Országos Bajnokságról az Fehérvár Küzdősport SE sportolói. Nagy Evelin a ringből kilépve már teljes erővel készül az EB-re, a többiek pedig a Magyar Bajnokságon szeretnének legközelebb bizonyítani.

 

 

Bükkfürdőn, a Városi Sportcsarnokban rendezték meg hétvégén az Ifjúsági Ökölvívó Országos Bajnokságot, melyen a Fehérvár Küzdősport SE négy versenyzője: Nagy Evelin, Balogh Bálint, Tórizs Laci és Ignácz Viktor is részt vett. A négy napon át tartó viadalon a 17-18 éves korosztály képviseltette magát. A tét igen nagy volt: az EB-kvalifikáció!

 

A Fehérvár Küzdősport SE négy versenyzője is részt vett az OB-n (Fotó: Turós Arnold)

 

„A srácok eredményei sajnos visszaigazolták, hogy miért is kellett lemondanom a válogatottságról” – mesélte szomorúan Turós Arnold. – „Bár az edzéseket nélkülem is megtartották, ám a kesztyűzések elmaradtak, amit én szoktam gyakorolni velük. Ha nem a válogatott tagjaira koncentrálok a nyáron, akkor Evelin simán megnyerhette volna az OB-t. Igaz, most is csak megosztott pontozással csúszott le az első helyezésről, de lazán kerülhetett volna arany a nyakába. Végig kényelmesen bokszolt, úgy érezte, hogy biztonságban van. Ezen kell majd változtatnia a jövőben.”

A fiatal lány minden jel szerint pár hét múlva indulni fog az Európa Bajnokságon. Bár a Magyar Kupát megnyerte legutóbb, mégse őt vitték a VB-re, de az EB az övé lesz, hacsak nem jön közbe egy váratlan esemény.

Hozzá hasonlóan Balogh Bálint is ezüsttel tért haza Bükkfürdőről, Tórizs Laci pedig bronzérmet szerzett. Ignácz Viktor sajnos kiesett – bár jól játszott -, mégis maradandó élményt nyújtott számára az OB, hiszen most vett rajta részt életében először.

„Költségvetésileg kis egyesület vagyunk, de eredményekben, létszámban és tervekben annál nagyobbak!” – Hangsúlyozta a vezetőedző. – „Jó kapcsolatot ápolunk a hazai és külföldi klubokkal, mert mi mindig benne vagyunk egy kis csihipuhiban. Bárhová elmegyünk egy kis „matekért”. Nemrég voltunk Győrben, aztán Bécsben, októberben pedig Kolozsvárra is ellátogatunk.” 

 

Balogh Bálint is ezüstérmet szerzett Bükkfürdőn (Fotó: Turós Arnold)

 

Kifejtette, hogy egyesületük nagyságát annak köszönhetik, hogy összetartó egységet alkotnak a klub minden tagjával.

„Egy befogadó, boldog (nem eredménycentrikus) közösség megalkotását álmodtam meg, és nagyon úgy tűnik, hogy ez össze is jött, s ez hozta az eredményt is” – nyugtázta elégedetten. – „Érdekes, hogy mindezt egy erőszakosnak hitt sporttal tudtam összehozni.”

Majd kiemelte az egyik legbátrabb tanítványát, aki nem az ügyességével vagy a keménységével hívta fel magára a figyelmet, hanem pont ellenkezőleg: Marci egy 17 éves autista fiatalember.

 

 

A cikk folytatása elolvasható az alábbi linkre kattintva:

https://fmc.hu/2021/09/28/ob-n-jartak-a-fehervari-bokszolok

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >