Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow 40.000 dolláros támogatás az Alba Innovárnak
40.000 dolláros támogatás az Alba Innovárnak Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. október 01.
40.000 dollárral, mintegy 11.7 millió forinttal támogatta a Howmet-Köfém Kft. az Alba Innovárat is működtető Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítványt. A támogatásból eszközfejlesztést és új programokat valósít meg a Digitális Élményközpont.

 

 

11,7 millió forinttal támogatta a Howmet-Köfém Kft. a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítványt. Mint Laufer Tamás, az Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, szakkörökre, eszközfejlesztésre és a pedagógusokat segítő hálózat fejlesztésére fordítják az összeget. Hogy az esélyegyenlőség megvalósuljon, a résztvevőknek továbbra is ingyenesek a szolgáltatásaik, ezért nagy segítség a vállalatok és az Önkormányzat támogatása - tette hozzá az Alba Innovár vezetője.

A Howmet-Köfém Kft. és jogelődje már az indulása óta elkötelezett partnere az Alba Innovárnak, mint Katus István ügyvezető elmondta, nem csak a jövő, hanem már a jelen is a digitális készségekről szól, ezért ennek a fejlesztése jó a városnak, jó azoknak akik részt vesznek a programban, és hosszú távon jó a Székesfehérváron és környékén tevékenykedő vállalatoknak is.

Mészáros Attila alpolgármester, megköszönve a Howmet-Köfém Kft. támogatását elmondta, hogy egyre inkább azt tapasztalják, hogy a magasabb szintű mérnöki munkára van igény a helyi vállalatoknál, és az Alba Innovár egyik legfontosabb célja éppen az, hogy felkeltse a diákok érdeklődését a természettudományos pályák iránt.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >