Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megkezdődött a belgyógyászok háromnapos szakmai továbbképzése
Megkezdődött a belgyógyászok háromnapos szakmai továbbképzése Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. október 01.
A betegségek megelőzése és a rehabilitáció a fő témája annak a háromnapos szakmai konferenciának, amelynek Székesfehérvár ad otthont tegnap óta. A belgyógyászok számára szervezett kötelező szinten tartó továbbképzésen többek között a magas vérnyomás, a szívbetegségek, a reumatológiai betegségek és a daganatos megbetegedések kezelésének és gyógyításának aktualitásairól lesz szó.

 

 

Kötelező szinten tartó képzés kezdődött csütörtökön Székesfehérváron belgyógyászok számára. A Pécsi Tudományegyetem és a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház közös rendezvényére az ország minden területéről érkeztek szakemberek. A megnyitón a város nevében Mészáros Attila alpolgármester üdvözölte a megjelenteket. Köszönetét fejezte ki a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállásért. Mint mondta, az elmúlt időszakban az összefogásnak köszönhetően még erősebbé vált az alapellátás, a kórház, valamint az Önkormányzat közötti kapcsolat. A háromnapos szakmai továbbképzéshez jó munkát kívánt.

A Kórház nevében dr. Kovács Attila orvosigazgató kiemelte, a továbbképzésen a legfrissebb kutatási eredményekről, gyógyítási és rehabilitációs technikákról hallhatnak majd előadást a résztvevők. Örömét fejezte ki, hogy a széksorokban sok háziorvos foglalt helyet, akiknek kiemelkedő szerepe van szerepe a prevencióban. A szervezett szűrőprogramokra lehetőségük van közvetlenül felhívni a betegek figyelmét, így tudják irányítani őket a megfelelő helyszínekre.

A Pécsi Tudományegyetem fontos partnere a Szent György Kórház, hiszen ez az ország egyik legnagyobb kórháza, ahol kiváló szakemberek dolgoznak, hangsúlyozta Prof. Dr. Tóth Kálmán, a Pécsi Tudományegyetem Belgyógyászati Klinikájának igazgatója.  A programról szólva elmondta, a tartalmas szakmai anyagot kiváló előadók mutatják be, akik a fehérvári kórházból, a Semmelweis Egyetemről és a Pécsi Tudományegyetemről érkeztek.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >