Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Elfogadta a Közgyűlés a munkaterv-módosítást Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. április 28.

ImageA szimpátiaszavazás eredményét látva, s a vezetési válság megoldása érdekében le kíván-e mondani tisztségéről Warvasovszky Tihamér polgármester? S felszólítja-e a lemondásra az alpolgármestereket? Vagy ők önként távoznának látva, hogy milyen kevesen biztosítják őket támogatásukról? – többek között ezeket a kérdéseket is feltette Vargha Tamás a tegnap Közgyűlésen.

 

„A Polgári Frakció álláspontja szerint a csütörtöki közgyűlésen megtartott szimpátiaszavazás eredménye egyértelműen jelzi, hogy kinek milyen támogatottsága van a testületen belül. - mondta Vargha Tamás felszólalásában – „Sajnáljuk, hogy a mai napig ebből egyik városvezető sem vonta le a megfelelő következtetést.”

Image
.

Ezért a Polgári Frakció az alábbi javaslatokat fogalmazta meg a vezetési válság miatt kialakult helyzetből történő továbblépés érdekében:

Javasolják, hogy a 2009. április 27. napján tartandó közgyűlés döntsön arról, hogy amennyiben az alábbi menetrendet a Polgármester Úr feltétel nélkül elfogadja, úgy a munkaterv végrehajtását 2009. május 7. napjáig felfüggeszti, és a következő közgyűlés napját 2009. május 6. napjában határozza meg.

A Polgári Frakció a május 6. napján egyetlen napirendi pontként javasolják az alábbiakat tárgyalni: „Székesfehérváron a vezetési válság miatti kialakult politikai helyzet tisztázása”

Hogy ez mit is takar? Vargha Tamás kifejtette: az említett napirendi pont megbeszélésekor arra szeretnének választ kapni az érintett személyektől, hogy:

1. A szimpátiaszavazás eredménye ismeretében, a vezetési válság megoldása érdekében le kíván-e mondani tisztségéről Warvasovszky Tihamér polgármester?

2. A szimpátiaszavazás eredménye ismeretében, a vezetési válság megoldása érdekében felszólítja-e Warvasovszky Tihamér polgármester az alpolgármestereket tisztségükről történő lemondásra?

3. A szimpátiaszavazás eredménye ismeretében, a vezetési válság megoldása érdekében le kívánnak-e mondani tisztségükről az alpolgármesterek?

 

Image
.

Ha mindezen kérdésekre megszületik a válasz, akkora Közgyűlés dönthet a további teendőkről, amelyek az alábbiak lehetnek:

1. Polgármester Úr lemondása esetén természetesen új választásokra kerül sor.

2. Az alpolgármesterek lemondása esetén a Polgári Frakció a város működtetésének érdekében – minden feltétel vállalása nélkül – kész alpolgármestert vagy alpolgármestereket jelölni. Munkakörüket, hatáskörüket a Polgári Frakció Polgármesterrel egyeztetve, de polgármesternek vétójogot NEM biztosítva határozza meg. Polgármester így terjeszti be, határozza meg.

3. Amennyiben az alpolgármesterek nem mondanak le tisztségükről, úgy kérik a Polgármestert, mint az alpolgármesterek feletti munkáltatói jogok gyakorlóját, hogy tájékoztassa a közgyűlést arról, hogy milyen hatáskörrel és munkakörrel kívánja megbízni az alpolgármestereket. Ennek véglegesítése a Polgári Frakcióval egyeztetve történik.

Image
.

Vargha Tamás felszólalását követően a képviselők 22 Igen, 1 Nem és 1 Tartózkodás mellett elfogadták a munkarend-módosítást. Így felfüggesztették a napi ülésezést, és legközelebb május 6-án ülnek össze a Nagytanács Teremben.

Image
Fotó: Temesvári Márta

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >