Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow 17 iskola több mint 400 diákja indult a városi mezei futó diákolimpián
17 iskola több mint 400 diákja indult a városi mezei futó diákolimpián Nyomtatás E-mail
Írta: Fejér Tamás   
2021. október 15.
Másfél év után ismét mezei futóversenyt rendezhettek a Palotavárosi tavak mellett. 17 iskola több mint 400 diákja nevezett a megmérettetésre. A diákolimpiai bajnokság sorozatába tartozó fehérvári versenyről a legjobbak a megyei, majd az országos döntőbe juthatnak tovább.

 

 

A Palotavárosi tavak mellett rendezték az idei mezei futó diákolimpiát. A 2007 és 2012 között született általános iskolás tanulókat Viza Attila, Palotaváros önkormányzati képviselője köszöntötte a rajt előtt.

A szervezők elmondták, hogy 2019 tavaszán rendezhettek legutóbb mezei futóversenyt, így nem csoda, hogy a diákok már nagyon várták, hogy ismét versenyezhessenek. Az időjárás is kegyes volt a futókhoz, a délelőtti eső után napsütéses időben rajtolhatott el a legfiatalabb korosztály, akik két kört teljesítettek a Palotavárosi tavak melletti füves területen kijelölt 800 méteres pályán.

A város 17 iskolájából több mint 400 diák versenyzett három korcsoportban. A legjobbak még októberben a megyei, majd az onnan továbbjutók áprilisban az országos döntőben mérhetik össze tudásukat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >