Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Bemutatták a pedagógusoknak az angol és ének-zene tanítás tapasztalatait Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. október 20.
Újítva alkoss! címmel szervezett találkozót pedagógusoknak a Városházán a Székesfehérvári Tankerületi Központ és a Kodolányi János Gimnázium. A tudományos megbeszélésen bemutatták azt a hároméves projektet, amely öt európai országban vizsgálta az angol és ének-zene tanítás módszereit. A cél, hogy minden pedagógus számára hozzáférhetővé tegyék azt a már elkészült példatárat, amely a jó gyakorlatokat tartalmazza.

 

 

Az Újítva alkoss! című Erasmus+ projekt az angol és ének-zene tanítást, valamint azok közös területein Európa-szerte jelen lévő pedagógiai megközelítéseket térképezte fel. Egy angol, egy német, egy svéd, egy spanyol iskola és Magyarországról a Kodolányi János Gimnázium vett részt a projektben. A pedagógusok tanórákat, tanítási eseményeket látogattak, találkozókon, képzéseken vettek részt. Az együttműködő öt iskola tapasztalt és sikeres az angol nyelvi és ének-zenei oktatás területén, valamint a külső partnerszervezetekkel való együttműködésben. Ez a projekt lehetővé tette számukra, hogy jobban megértsék az egyes országokban kialakult gyakorlatokat, és képessé tette őket arra, hogy ezeket megosszák az európai angol nyelvi és ének-zenei oktatást végző közösségekkel.

A projekt igyekezett azt is feltérképezni, hogy a küldő szervezetek és szakemberek hogyan járulnak hozzá a diákok tanulásához, valamint az angol nyelv és ének-zene oktatástanának szélesebb körű fejlesztéséhez. A képzett tanárok lehetőséget kaptak arra, hogy együtt dolgozzanak a kulturális oktatás területén tevékenykedő szakemberekkel, és megosszák egymással a gyakorlataikat és módszereiket egy olyan eszköztár létrehozása közben, amely formális és non-formális tanítási, tanulási módszereket gyűjtött össze az angol nyelvi és az ének-zenei oktatásban és ezek közös területein. A projekt vizsgálta a két terület közötti szinergiákat – például a modern verseken és a ritmuson, valamint a hatékony kérdezési stratégiák fejlesztésén keresztül – hogy olyan közös szemléleteket alakítsanak ki, amelyek segítik a diákok tanulását.

A projekt tapasztalatait a Városházán szervezett szimpóziumon összegezték a meghívott városi angol nyelvtanárok részvételével. A megjelenteket Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke köszöntötte. Mint fogalmazott, ez a program az együttműködésről és a kölcsönhatásokról szól a két szaktantárgy esetében, és örvendetes, hogy a résztvevők megoszthatják széleskörű európai tapasztalataikat.

A fórumon Budai Marianna, projekt koordinátor, a Kodolányi János Gimnázium angol nyelvtanára és Mits-Kovács Eszter, a Kodolányi János Gimnázium ének-zene tanára számoltak be tapasztalataikról. A hároméves projekt legfőbb célja volt, hogy létrehozzanak egy módszertani példatárat, amely a jó gyakorlatokat összegzi és amelyet a partneriskolák Európa-szerte terjesztenek.


AZ ESZKÖZTÁR, AMI MINDENKI RÉSZÉRE ELÉRHETŐ, KÉSZ ÓRAVÁZLATOKAT ÉS TANÍTÁSI ANYAGOKAT TARTALMAZ AZ ALÁBBI LINKEN:
https://www.innovatetocreate.org.uk/

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >