Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Kiállítás nyílik a Gorsium Régészeti Parkban
Kiállítás nyílik a Gorsium Régészeti Parkban Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2021. november 19.
A Szent István Király Múzeum – Gorsium Régészeti Park november 19-én, pénteken 15.00 órakor nyitja meg a kapuit a látogatók előtt. Ugyanakkor a létesítmény november 20-21-én, szombaton és vasárnap zárva tart.

 

 

November 19-én, pénteken 15.00 órakor kiállítás nyílik Gorsiumban Fejér megye kincsei – válogatás a Fejér megyei beruházások régészeti feltárásainak legszebb leleteiből címmel.

Napjainkban a legtöbb régészeti munka beruházásokhoz, útépítésekhez, építkezésekhez kapcsolódó régészeti feltárás. Ezek nemcsak a régészek tudományos kíváncsiságát szolgálják, hanem a Kárpát-medence évezredeken átívelő, gazdag történelmi hagyományainak köszönhetően sokszor jelentős tudományos eredményeket, látványos régészeti leleteket hoznak felszínre. Az elmúlt 10-15 év megelőző feltárásainak legszebb leleteiből válogatták ki a kiállítás anyagát, négyezer év történelmének különleges darabjait. 

Fontos információ, hogy pénteken a megnyitó időpontjában nyitja meg kapuit a régészeti park is. A részvétel védettségi igazolványhoz és maszk viseléséhez kötött. A tárlat 2022. február 27-ig látogatható.

Ezúton értesítik az érdeklődőket, hogy a szabadtéri múzeum 2021. november 20-án és 21-én, szombaton és vasárnap technikai okok miatt zárva tart.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >