Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Fidesz kezdeményezése: olcsóbb lesz az élelmiszer Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2009. május 04.

ImageA Fidesz azt szeretné, ha a gazdasági válságtól (is) sújtott magyar lakosság olcsóbban jutna hozzá az élelmiszerekhez, s a termelőktől se „aprópénzért” vennék át áruikat a kereskedők. Ezért elkezdték kiépíteni a Szociális Bolthálózatot, amely néhány héten belül Székesfehérváron is jelentős kedvezményeket kínáló boltokkal várja a vásárlókat – és a gazdákat.

 

A Fidesz Székesfehérvári Szervezetének nevében Dr. Cser-Palkovics András elnök és Vargha Tamás alelnök tartott sajtótájékoztatót e témában a Malom Ház előtt.

Dr. Cser-Palkovics András elmondta a médiumok képviselőinek: Egy olyan kezdeményezést szeretnének Székesfehérváron is útjára indítani, amelyet a Fidesz, a MAGOSZ és egyéb szervezetek az elmúlt hónapokban az ország számos pontján megvalósítottak már – és igencsak nagy sikerrel. Ez az úgynevezett Szociális Bolt hálózata.

 

Image
.

Lényege, hogy a termelők közvetlenül vihetik be áruikat a boltba, ezáltal a kereskedők szinte teljesen kimaradnak az „üzletből”, s így sokkal alacsonyabb áron tudják a boltosok értékesíteni az árut.

„Úgy gondoljuk, hogy egy ilyen szociálisan nehéz időszakban különösen fontos,hogy az emberek olcsóbban jussanak hozzá az élelmiszerekhez.” – mondta az elnök.

„A múlt héten riasztó munkanélküliségi adatokkal találkozhattunk a sajtóban.” – tette hozzá Vargha Tamás, majd kifejtette, hogy a Szociális Bolt leglényegesebb eleme az, hogy az „áremelő kereskedő” szinte teljesen kiszorul a kereskedelmi láncból, s a termelő és a bolt között kialakuló közvetlen kapcsolat miatt nemcsak az ár lesz alacsonyabb, hanem a minőség is megnövekszik.

Image
.

A boltosok ugyanis egy 50-60 km-es sugarú körön belül kapják meg a termékeket, s ezek az áruk Dr. Cser-Palkovics András szerint is felveszi majd a versenyt azokkal, amelyeket a világ másik végéről szállíttatnak hozzánk a nagykereskedelmi láncok megbízásából. Sőt, mivel magyar termékekről van szó, meg is haladják azok minőségét.

A Fidesz Székesfehérvári Szervezete azt szeretné elérni, ha több kis Szociális Bolt is nyílna Székesfehérváron: a családi házas övezetben és a tömbházak tekintetében egyaránt. Dr. Cser-Palkovics András bízik benne, hogy rövid időn belül városunkban is megnyílnak e boltok. Ők már megtették az első lépéseket: tárgyaltak azokkal, akik szeretnének ilyen boltot nyitni, s a feltétel-rendszerek is kialakítás alatt vannak.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Végezetül Vargha Tamás kiemelte: úgy gondolják, hogy így sikerül visszahozni azt a fajta kereskedelmi kultúrát is, amely az ő gyermekkorukra volt jellemző: amikor az emberek közvetlen környezetében álltak a boltok, a boltos személyesen ismerte a vásárlót, s nem kellett messzire a „megaáruházba” járni élelmiszerért.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >