Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow IX. Mezőföld VIrágai Szólótánc verseny
IX. Mezőföld VIrágai Szólótánc verseny Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2021. november 26.
A lassan évtizedes hagyománnyal rendelkező Mezőföld Virágai Szólótánc verseny kerül ismét megrendezésre 2021. november 27-én, szombaton. A résztvevők négy korcsoportban mérettethetik meg magukat, produkciójukat pedig az Alba Regia Táncegyüttes zenekara, a Galiba kíséri majd.

 

 

Az előzetes regisztrációk alapján a IX. Mezőföld Virágai Szólótánc versenyre 48 produkcióban (38 páros és 10 szóló) összesen 77 táncossal találkozhatnak az érdeklődők. A táncosoknak egy produkciót kell eltáncolniuk, melyet a magyar nyelvterület bármely dialektusából választhatnak. A találkozó elsődleges célja a korosztályok találkozási és a különböző táncműhelyek bemutatkozási lehetősége.

A versenyszámokat a Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Népművészeti Egyesület szakmai elnökségének tagjai értékelik majd: Putz Katalin táncpedagógus, koreográfus és Husvéth Csaba, néptáncpedagógus, koreográfus. Az ő döntéseik alapján kerülnek ki a verseny végén a Mezőföld Virágai szólótáncosi díjak.

A program nyilvános, a néptánc kedvelőit és a produkciók iránt érdeklődő közönséget is szeretettel várják november 27-én, szombaton 11 órai kezdéssel a Malom utca 6. alatt található Táncházban.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >