Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Hamarosan indul a Munkácsy iskola felújítása
Hamarosan indul a Munkácsy iskola felújítása Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2021. november 29.
A közeljövőben összesen 250 millió forintot fordít a Munkácsy Mihály Általános Iskola felújítására Székesfehérvár Önkormányzata, jelentette be dr. Cser-Palkovics András polgármester a megújult játszóudvar és az okos tanterem átadásán csütörtökön. A hamarosan kezdődő nagyszabású fejlesztésnek köszönhetően felújítják a vizesblokkokat és megtörténik az épület teljes körű energetikai felújítása.

 

 

Néhány évvel ezelőtt a tereprendezéssel kezdődött el a Munkácsy iskola játszóudvarának felújítása. Az átadáson Tóth Péter igazgató elmondta, a csapadékközművek elhelyezése után a térkövezés is megtörtént. „A szép udvarra azonban hiányoztak a játékok. Idén márciusban egy újabb fejlesztésnek vágtunk neki. Az iskola alapítványánál, a szülők által nyújtott támogatásnak köszönhetően másfél hónap alatt összegyűlt az az összeg, amelyből megvalósulhatott egy saját, biztonságos játszótér. Nagy örömmel fogadták a gyerekek az új játszóeszközöket. Az igazgató köszöntetet mondott az alapítványnak, a munkájukat támogató szülői közösségnek, a cégeknek és a városnak, akik segítettek a megvalósításban.

Az összefogás ereje kézzel fogható itt a játszóudvaron, kezdte köszöntőjét dr. Cser-Palkovics András. A polgármester köszönetet mondott az összefogásért, amelynek eredményeként színes, biztonságos eszközökön játszhatnak a gyerekek. Az udvari programot követően csütörtökön adták át az okos tanteremet is. Így az Alba Innovárral és a Székesfehérvár Fejlődéséért Alapítvánnyal közösen megvalósított speciális tantermek sora négyre bővült az idei évben a városban. Laufer Tamás, az Alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte, az eszközök biztosítása mellett a pedagógusok képzésére nagy hangsúlyt fektetnek. A cél, hogy minden általános iskola rendelkezzen a megfelelő eszközparkkal és olyan képzett, az új módszereket ismerő és szívesen alkalmazó pedagógusokkal, akik felkészítik a gyermekeket.

Dr. Cser-Palkovics András az eseményen bejelentette, az épület felújítása is megkezdődik: mintegy 200 millió forintos teljes körű energetikai fejlesztés indul hamarosan. Ennek keretében kicserélik a nyílászárókat, szigetelést kap az épület, megújul a teljes homlokzat. Van egy lezárult 50 millió forintos közbeszerzés, amely alapján szerződést kötnek majd, és ennek keretében újulnak meg a vizesblokkok.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >